Reisnieuws

Bosjesmannen mishandeld

Gepubliceerd: 06 nov 2007 0
Een groep Bosjesmannen uit Botswana zouden zijn gemarteld door politiemannen omdat ze aan het jagen waren. Dit meldt Survival International, een wereldwijde organisatie die ondersteuning biedt aan inheemse volken die in stamverband leven.
Het betreft een groep van vijftien Bosjesmannen uit het Kaudwanekamp die eind september gearresteerd waren omdat ze zogenaamd illegaal aan het jagen waren. Ten minste tien van hen zijn ernstig mishandeld. Bij een van de incidenten moest een groep van drie Bosjesmannen door de woestijn rennen. Weer anderen werden geslagen met stokken of met de vuist, bedreigd en vastgehouden zonder water of voedsel. Hun handboeien werden steeds strakker getrokken totdat ze bekenden dat ze hadden gejaagd.

Hun arrestatie brengt het aantal dit jaar gearresteerde Bosjesmannen vanwege 'illegaal jagen' op 53. Tot op heden weigert de overheid jachtvergunningen aan de Bosjesmannen af te geven, terwijl het hooggerechtshof van Botswana vorig jaar december heeft besloten dat de Bosjesmannen wel mogen jagen, omdat ze hiervan afhankelijk zijn.

Stephen Corry, directeur van Survival International: ‘Het beleid van de overheid van Botswana is duidelijk: ze willen de Bosjesmannen terroriseren zodat ze te bang zijn om naar hun voorouderlijke gebieden terug te keren. Het is een onmenselijk beleid en gedoemd te mislukken.’
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...