Reisnieuws

Noodzakelijke bagage op safari

Gepubliceerd: 28 okt 2011

Honderden euro's voor vaccinaties en spullen ter voorbereiding van je safari. Je moet het er wel voor over hebben. Goed voorbereid aan het avontuur beginnen is nog altijd beter dan het alternatief: het krijgen van een bijna fatale ziekte of een virus wat je reis zou kunnen verpesten. Dit zijn de belangrijkste spullen die je mee moet nemen op safari.

1. Insectenspray

Zorg dat je goed voorbereid bent tegen insecten om vervelende beten tegen te gaan. Vooral muggen kunnen verschillende ziekten en allergische reacties veroorzaken. Met een goede voorraad deet voorkom je deze narigheid en kun je genieten van de safari zonder jeukende bulten. Bespray je kleren, je lichaam en zelfs je gezicht.
 

2. Klamboe

Wil je extra goed beveiligd zijn tegen insecten en zeker weten dat je ziektes als malaria voorkomt, maak dan tevens gebruik van een klamboe die geïmpregneerd is met Permetrine dat muggen versuft en gedesorienteerd maakt. Er zijn verscheidene reisklamboes op de markt, in vierkante boxmodellen of ronde pop-out modellen, voor één of twee personen, die lichtgewicht en compact zijn en zodoende gemakkelijk mee te nemen.
 

3. Slaapzak

Tijdens de safari zul je vaak slapen in een tent. Ht is daarom handig om je slaapzak mee te nemen. Een goede tip is om deze in te spuiten met insectenspray.
 

4. Hoed of pet

Een goede geventileerde pet of hoed, met een koordje om het op zijn plek te houden bij hevige wind, die UV-bescherming biedt, is een absolute must. Het voorkomt een een verbrand gezicht of, nog erger, een zonnesteek.
 

5. Safarikleding

Er is een reden dat je reizigers gekleed ziet in kaki en lichtgroen gekleurde kleding tijdens een safari. De bijtende insecten zijn niet geïnteresseerd in deze kleuren en aardetinten. Ook aan te raden is om een aantal shirts met lange mouwen mee te nemen.
 

6. Wandelschoenen en sandalen

Stevige wandelschoenen of sandalen zijn noodzakelijk wanneer je lange wandelingen gaat maken door de bush. Naast steun en comfort beschermen goede schoenen je voeten ook tegen blaren en pijn of vermoeidheid.
 

7. Winddichte jas

De nachten en ochtenden kunnen erg koud zijn. Met een goede winddichte jas heb je het in ieder geval niet koud.
 

8. Verrekijker

Een verrekijker blijft onmisbaar in je safari-uitrusting. Vooral als het om dieren gaat bestaat er niet altijd de mogelijkheid om dichtbij te komen. Met een goede verrekijker kun je de dieren toch gedetailleerd bewonderen.
 

9. Regenkleding

Het regent niet alleen in Nederland. Zorg dus dat je een goed regenpak bij je hebt dat je beschermt tegen kou en natte kleding.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
 

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Into the Wild trekt pelgrims

'Into the Wild', de film over Cristopher McCandless die drie maanden in de wildernis van Alaska leefde en uiteindelijk stierf, heeft gezorgd voor een toenemend aantal reizigers die de bus van de jongen willen opzoeken.

0

Reacties van bezoekers Reageer

cheetafriekje

Door: cheetafriekje • Geplaatst op

Even over puntje 5. De bijtende insecten zijn enkel geïnteresseerd in donkere kleding. Ik kan er over meepraten. Net terug uit Tanzania en de tseetsee vlieg weet wel wat te doen met donkere kleding. Daar prikken ze dwars doorheen. Tip van onze lodgemanager Migration Camp in de Serengeti (geweldige plaats trouwens!) Stil blijven staan, dan zien ze je niet als een dier. Er hangen daar ook vaak donkerblauwe vlaggen om deze vlieg te lokken. Als ze bewegen door de wind denkt de vlieg dat het een buffel is. En zeg nu zelf... als ze door de huid van een buffel komen, dan zeker door een dun bloesje!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.