Reisnieuws

De beste nutteloze reistips

Gepubliceerd: 12 nov 2011
1

Er zijn in de wereld van het internet een hoop reistips te vinden. Allerlei mensen, bedrijven en organisaties bombarderen ons met duizenden - volgens hen - onmisbare adviezen. Zij zijn immers ervaren reizigers en weten wel hoe je zo'n tripje aan moet pakken. Maar hoe nuttig zijn deze tips nu eigenlijk? Opvallend genoeg komt het er vaak op neer dat je eigenlijk het tegenovergestelde moet doen van wat de tips zeggen.

1. De best seat website

De tip: Kijk voordat je een vliegtuigstoel boekt altijd op een website waarop staat waar de beste stoelen zitten.
Nutteloos omdat: je niet de enige bent die het bestaan van zo'n website weet en niet altijd bekend is wat voor type vliegtuig wordt ingezet.
De betere tip: ga op de meest veilige stoel zitten.
Het is tijdsverspilling om zo'n best seat website te checken, want van de gemiddeld genomen zevenhonderd passagiers, krijgen er ongeveer acht de goede stoelen, namelijk die bij de nooduitgangen zitten. De kans dat jij op die stoel eindigt, is het bezoeken van die website dus helemaal niet waard.

2. De moneybelt

De tip: Stop al je waardevolle spullen in een moneybelt
Nutteloos omdat: niets schreeuwt om meer aandacht voor dieven dan iemand die stuntelig geld onder zijn shirt vandaan trekt.
De betere tip: verdeel je waardevolle documenten over verschillende plekken.
Je kunt beter waardevolle spullen in verschillende zakken, tassen of vakjes stoppen. Als er dan een keer iets gestolen wordt, heb je altijd de rest nog en ben je niet meteen alles kwijt. Een dief weet echt wel dat veel reizigers moneybelts hebben en zal dan ook vooral daarop azen. Je kunt beter een postbode-elastiek om je portemonnee heen doen, zodat het lastiger wordt voor de dief om hem uit een zak te trekken. Ook is het slim om op een opvallende plek wat kleingeld in een andere portemonnee te stoppen, zodat je dat kunt geven, mocht je overvallen worden. De dief zal dan niet zo snel op zoek gaan naar een tweede portemonnee, omdat hij er niet vanuit gaat dat je nog meer bij je hebt.

3. Weinig gewicht

De tip: Pak je tas zo licht mogelijk in.
Nutteloos omdat: op zich is deze tip niet per definitie nutteloos, immers als je veel loopt met je spullen is het zeker handig om licht te pakken. Maar als je van hotel naar hotel gaat en vervoerd wordt in auto's en bussen, dan kun je net zo goed alles meenemen wat je wilt.
De betere tip: Pak zoveel mogelijk oude spullen in.
Neem zoveel mogelijk spullen mee die je ofwel weg kunt gooien, ofwel weg kunt geven. Op deze manier maak je een hoop mensen blij en heb je toch ruimte in je tas voor nieuwe dingen. Bovendien kan het soms ook wel handig zijn om veel dingen bij je te hebben, mocht je op reis niet in staat zijn nieuwe spullen te kopen, bijvoorbeeld doordat je niet genoeg geld meer hebt of doordat de soort volkskleding totaal niet bij jouw smaak aansluit.

4. Enge straatjes

De tip: ga niet door slecht verlichte achterbuurtstraatjes lopen.
Nutteloos omdat: je daar juist de echte ervaring met een land meemaakt.
De betere tip: vertrouw op je intuïtie als je enge straatjes ingaat.
Je hoeft niet per se alle enge dingen te voorkomen tijdens je reis; een beetje spanning is niet verkeerd. Kijk echter wel goed uit wáár je het avontuur opzoekt. Het is natuurlijk niet slim om als blanke in je eentje in de favela's in Brazilië te gaan wandelen, maar over het algemeen kun je best een kijkje nemen bij achterbuurtwijken. Hier krijg je vaak het echte leven te zien en heb je echt een authentieke ervaring met het land.

5. De beste prijs

De tip: overweeg eerst alle andere opties voordat je een aankoop doet
Nutteloos omdat: je geen tijd wilt verliezen aan een deal die één euro goedkoper is
De betere tip: Stel voor jezelf een limiet vast hoeveel je voor iets wilt betalen en ga er dan ook voor. Als jij een bepaald bedrag voor een kamer of een souvenir over hebt, heeft het weinig zin om eerst alle andere opties af te gaan voor goedkopere varianten. Het kost je ten eerste een hoop tijd die je beter kunt besteden aan het bezichtingen van de omgeving en ten tweede zullen de prijzen allemaal niet zo gek veel verschillen. Als jij vindt dat je een goede deal van een hotel krijgt, pak die dan aan en stop met twijfelen over goedkopere opties.

6. Alles geregeld

De tip: regel al je accommodatie en excursies van tevoren
Nutteloos omdat: de prijzen vaak hoger liggen als je via websites boekt
De betere tip: kijk wat er op je pad komt.
Vaak als je op reis bent, krijg je de beste deals on the way. Boek je namelijk via een overzichtswebsite, dan betaal je ook nog commissie en loop je een hoop extra dingen mis die op dat moment misschien wel in de aanbieding zijn op die plek. Ook voor excursies kun je beter op de plek zelf kijken; vaak zijn er kleinere bedrijven aanwezig die veel goedkopere prijzen berekenen dan de grote die op websites staan. Als je echter ver van tevoren al precies weet je wat je reisplannen zijn, kan het lonen om wel alles al te boeken met vroegboekkorting.


Beeld door: Atxryan.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Frijke Broos
Ga op autovakantie: 10 tips

Een roadtrip met de auto vergt een goede voorbereiding. Van het inpakken tot de eigenlijke reis: Columbus zette 10 tips op een rij om het gezellig te houden in je koekblik en een geslaagde autovakantie te hebben.

1
Reisnieuws
Tips voor reizen met kinderen

Reizen met kinderen is leuk, maar kan ook een hoop stress met zich meebrengen. Hier volgen een aantal tips voor vliegen met kinderen.

0
Reisnieuws
KLM plaatst reistips van klanten

Sinds afgelopen woensdag kun je reisfoto’s en reisbeschrijvingen plaatsen en bekijken op Google Earth. Dit is een initiatief van KLM, die al sinds januari dit jaar haar bestemmingen op deze site aangaf, de Google Earth Extensie.

0

Reacties van bezoekers Reageer

BBAce

Door: BBAce • Geplaatst op

7. Reistips
De tip: Dit zijn nog weer 6 nutteloze tips
De betere tip: Lees geen reistips

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.