Reisnieuws

10 Kindvriendelijke airlines

Gepubliceerd: 29 okt 2011
0

De meeste vliegtuigmaatschappijen beweren dat ze kindvriendelijk zijn, maar dat betekent in veel gevallen niets meer dan een marketinghype, als je gevangen zit in een stalen buis op 30.000 meter hoogte zonder kinderentertainment en babyvoeding. De volgende luchtvaartmaatschappijen hebben hun zaakjes wel heel goed op orde en wisten zelfs de top-10 wereldwijd te behalen.

1. Emirates Airlines - Score: 91 / 100

Vliegen met Emirates Airlines is memorabel voor alle juiste redenen dankzij de extra's, zoals het uitdelen van poppen en het nemen van Polaroid kiekjes van de gezinnen tijdens de vlucht. De ouders mogen opvouwbare kinderwagens mee aan boord nemen als handbagage en er zijn gezonde kindermaaltijden ontworpen voor de bewuste ouders. Verwacht lekkere maaltijden, zoals worst en puree of pasta met tomatensaus in plaats van vet junkfood.

2. Etihad Airways - Score: 89 / 100

Het cabinepersoneel van Etihad Airways is zeer kindvriendelijk. Kindermaaltijden arriveren snel en worden geserveerd met een glimlach. Oudere kinderen kunnen genieten van de leuke activiteiten die worden geleverd in een felgekleurde tas. De airline wordt bovendien geroemd om de comfortabele stoelen die het voor iedereen mogelijk maken om te slapen.

3. Air New Zealand - Score: 88 / 100

Air New Zealand biedt tal van interactieve activiteiten aan boord. Er is ieder vlucht een kleurwedstrijd met een winnaar die bekend wordt gemaakt door de piloot. Afweren van de onvermijdelijke kreten als 'Ik heb honger!' is eenvoudig dankzij een pot gevuld met gezonde lekkernijen. Andere snacks zijn te bestellen via een touchscreen in de rugleuning, wat zelfs voor volwassenen behoorlijk aanlokkelijk werkt.

4. Singapore Airlines - Score: 86 / 100

Singapore Airlines staat bekend om het zeer behulpzame cabinepersoneel. Ook baby-benodigdheden voor in geval van nood zijn beschikbaar aan boord. Het entertainmentsysteem bevat een verschillende online games, die je vaak ook samen kunt spelen, zodat oudere kinderen elkaar kunnen uitdagen voor een online duel.

5. Thai Airways - Score: 76 / 100

Thai Airways heeft cabinepersoneel dat speciaal getraind is om om te kunnen gaan met kinderen. Aan boord is er een uitgebreid aanbod van luiers en babyvoeding. Voor oudere kinderen die kieskeurige eters zijn en niet kunnen genieten van de Aziatische maaltijden, is er een maaltijdselectie van westerse gerechten.

6. Qantas - Score: 76 / 100

Qantas verdient de hoogste waardering voor de vriendelijke service. Wel jammer is dat de Boeing 767 vliegtuigen niet beschikken over een rugleuning met video. Aan boord is er een beperkt aanbod van luiers en babydoekjes aanwezig, aan te raden is om zelf een voorraad mee te nemen. Op aanvraag maakt het cabinepersoneel warme flessen melk klaar. Voor kinderen van 3-12 jaar zijn er kleurpotloden, tekenpapier en puzzels aan boord.

7. Cathay Pacific - Score: 75 / 100

Vliegen met Cathay Pacific varieert van zeer goed tot fantastisch, afhankelijk van de bemanning en de leeftijd van de vliegtuigen. Baby's worden goed verzorgd met een ruim aanbod van babyvoeding, luiers en andere noodzakelijkheden. Oudere kinderen worden vermaakt met het in-flight entertainment systeem, dat games, films en kinderprogramma's bevat.

8. Virgin Australia - Score: 72 / 100

Van de grappige veiligheidsfilmpjes tot de leuke bemanning en het trendy interieur, Virgin Australia heeft voor veel ouders de voorkeur voor reizen met kinderen en jongeren. Voor de allerkleinsten onder ons is de vliegtuigmaatschappij niet bijzonder verzorgd; er is geen babyvoeding, of activiteitenpakket aan boord. Iets wat de algemene score aanzienlijk heeft verlaagd, maar oudere kinderen zullen het indrukwekkende entertainmentsysteem tijdens de vlucht erg waarderen.

9. Air Pacific - Score: 68 / 100

Een gebrek aan de video in de rugleuning wordt bij Air Pacific goed gemaakt door de vrolijke Fiji crew die uitgaan van hun manier om te communiceren met de kinderen. Oudere kinderen worden behandeld als 'volwassenen' , met veel vriendelijke blikken en vragen over wat zij van plan zijn om te doen in Fiji. Air Pacific biedt geen kindermaaltijden, maar de reguliere menukaart biedt tal van eenvoudige, smakelijke gerechten.

10. Pacific Blue - Score: 52 / 100

Voor gezinnen met een beperkt budget is de prijs voor tickets van Pacific Blue zeker goed, maar verwacht geen luxe. Er is geen baby- of kindervoeding aan boord, máár, de bemanning is wel speciaal getraind hoe om te gaan met kinderen. De In-flight entertainment is goed geprijsd en elke cent waard.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Frijke Broos
Overzicht verschillende vliegtuigen

Over hele wereld wordt gebruik gemaakt van verschillende passagiersvliegtuigen. En hoewel vliegtuigspotters ongetwijfeld alle ins en outs weten van de vele modellen, kijken de meeste reizigers slechts verward als ze zien in wat voor soort vliegtui...

0
Reisnieuws
Joelende peuter vliegtuig uitgezet

Een moeder is met haar tweejarige dreumes prompt het vliegtuig uitgezet nadat de knaap iets te enthousiast was bij het opstijgen.

0
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Bij Ryanair mag je weer roken

Ryanair introduceert de rookloze sigaret om passagiers met een voorliefde voor nicotine tegemoet te komen.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.