Reisnieuws

De 5 geboden van het naaktstrand

Gepubliceerd: 26 okt 2011
1

Het naaktstrand is er voor mensen met een voorliefde voor openbare naaktheid. Het geeft een vrij en onbevangen gevoel. Soms echter moet je wel over een drempel getild worden om daadwerkelijk uit te kleren te gaan en je daar prettig bij te voelen. We geven je een vijftal tips om onbevreesd en onbevangen een naaktstrand te bezoeken.

1. Doe het gewoon!

Je wilt één zijn met de natuur, en een ingebrande bikini of zwembroeklijn vind je er niet florissant uitzien. Het naaktstrand biedt de oplossing. Het probleem is alleen dat we ons al snel laten tegenhouden uit schaamte voor ons figuur of uit preutsheid. De enige remedie tegen dit probleem is het gewoon te doen. Je zult snel genoeg merken dat niemand kijkt naar je love handles of hangende borsten, iedereen zit in hetzelfde schuitje en dan is de gène al gauw voorbij.

2. Overdrijf het niet

Na de stap te hebben genomen om naakt over het strand te paraderen, is het van belang dat je niet doordraaft. Zo bevrijd, wild en vrij als je misschien wel voelt, naaktstranden zijn niet echt de plaats om Bikram poses te oefenen of om een dansje te doen op de stoel van de strandwacht.

3. Houd je haar in bedwang

Schaamhaar geknipt in hilarische (lachende gezichtjes) of suggestieve (naar beneden wijzende pijlen) vormen is griezelig. Terwijl een volledige Brazilian wax weer een beetje confronterend werkt, kan een begroeide Amazone het tegenovergestelde effect veroorzaken. Doe op zijn minst een poging tot verzorging van de schaamstreek en zet de tondeuse op standje twee.

4. Veiligheid

Het naaktstrand trekt af en toe ook foute figuren met verkeerde intenties aan. Vooral voor vrouwen geldt: weersta de drang om je zoektocht naar de ultieme natuurervaring uit te breiden door af te dwalen naar verborgen duinen of lege stranden. Blijf voor je eigen veiligheid in het zicht van andere bezoekers.

5. Vergeet je plek niet

Het is op ieder strand al een probleem; je plek terug weten te vinden nadat je een drankje of ijsje bent gaan halen. Maar nu is de felroze bikini van je vriendin ook al niet aanwezig. Onthoud dus goed waar je plek is, kies voor een herkenbare handdoek of neem een object in je op ter herinnering. Dat voorkomt een vermoeiende zoektocht door het hete zand.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Zandhotel open voor gasten

Slapen op het strand kan nu in een heus zandhotel in het Engelse Weymouth. Het hotel is volledig van zand gemaakt. Voor tien pond (ongeveer dertien euro) per nacht kun je slapen onder de sterren.

0
Reisnieuws
Een wereld van zand

De zandsculptuur expositie ‘World Sand 2007’ wordt deze week geopend in ons buurland Duitsland. Van 6 juli tot 2 september staat het strand van Travemünde, vlakbij Lübeck in het teken van zand, zand en nog eens zand. Zeventig beeldhouwers van ...

0
Reisnieuws
Strand voor vrouwen

Lekker met andere vrouwen naar het strand zonder dat er de hele tijd mannen lopen te koekeloeren en er jengelende kinderen om je heen drentelen... Ideaal toch? In de Italiaanse kustplaats Riccione is nu het eerste strand speciaal voor vrouwen geop...

2

Reacties van bezoekers Reageer

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Goede tip! Eerst naar de kapper en dan naar het naaktstrand! Heb al een apsraak voor zaterdag gemaakt ...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.