Reisnieuws

De voor- en nadelen van je paspoort

Gepubliceerd: 15 okt 2011
2

Heb jij ook last van een haat/liefde verhouding met je paspoort? Dit kleine waardevolle document waarmee je toegang hebt tot de mooiste plekken ter wereld, brengt een hoop voor- én nadelen met zich mee.

Hate: het is het meest waardevolle item op reis

Vergeet je laptop, iPad en digitale camera. Dit kleine document van 9 bij 12.5 cm is het meest waardevolle en moeilijkst vervangbare object wat je bij je hebt tijdens je reis.

Love: het brengt je overal ter wereld

Hoe je het ook wendt of keert, alleen door middel van een paspoort kun je legaal het land van je dromen betreden.

Hate: je wordt er neurotisch van

De mogelijkheid bestaat dat je overbeschermend met je paspoort omgaat ,waardoor je verandert in een halve neuroot.

Love : alle stempels

Elke stempel staat symbool voor het avontuur wat je hebt meegemaakt in een ander land. Een mooiere herinnering aan je reis is er niet.

Hate : Verkeerd gestempeld

Hoe kunnen ze het bij de douane presteren een stempel te drukken op één van de achterste bladzijden, ver weg van alle andere stempels? Zo verpesten ze je hele paspoort.

Love : je kunt het gebruiken als ijsbreker

Welke stempels heb jij? Waar ben jij allemaal geweest? Tijdens een eerste ontmoeting met je reisgezelschap kan een paspoort dienen als ijsbreker.

Hate: Het is makkelijk te vergeten

Na een avondje stappen, verslik je jezelf in het water dat je met bakken naar binnen giet door de nadorst, omdat je erachter komt dat je paspoort niet meer in je tas zit. De daaropvolgende zoektocht naar je paspoort is spannender dan welke adrenaline-opwekkende sport dan ook.

Love: hoe lelijk is je pasfoto!

Bijna niemand heeft een goede pasfoto. Lach samen met je reisgenoten om de stoïcijnse uitdrukkingsloze blikken en omarm de gedachte dat je pasfoto niet zo charmant is.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Met 'blauwe' vingers de VS in

Buitenlandsers die een bezoekje brengen aan New York moeten tegenwoordig niet alleen een paspoort laten zien, maar ook alle tien vingers. New York is de tiende stad in de Verenigde Staten waar de registratie van tien vingerafdrukken wordt ingevoerd.

0
Reisnieuws
Reismuziek-top 5: Ik ga op reis en neem mee...

Net voor ik de deur uitga, op weg naar de luchthaven, is het eerste wat ik check niet mijn paspoort, maar mijn iPod. Want wanneer ik in mijn eentje met een huurauto door Australië reis, is mijn muziekspeler mijn beste vriend. De volgende 5 numme...

2
Reisnieuws
Digitaal paspoort gehackt

Hacking-expert Lukas Grunwald heeft een manier gevonden om met een digitaal paspoort het controlesysteem op vliegvelden te laten crashen. Dit zou betekenen dat alle paspoorten die daarna gescand worden, vals of niet, mogelijk geaccepteerd worden.

0

Reacties van bezoekers Reageer

scubasheila

Door: scubasheila • Geplaatst op

Ik vind het juist fijn als ze een nieuwe pagina nemen voor een stempel. Ik heb heel veel stempels op één pagina zitten, half over elkaar heen (vooral als je landen vaker bezoekt) en dat vind ik juist helemaal niet leuk.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Moest toch echt wel wennen aan mijn pasfoto. Gelukkig krijg ik eindelijk een nieuw paspoort met een vriendelijker uitstraling..

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.