Reisnieuws

Dit doe je nooit meer op reis!

Gepubliceerd: 23 sep 2011
0

Nooit is een groot woord. Het gezegde luidt niet voor niets: 'Zeg nooit nooit'. Maar er zijn een aantal dingen die je echt nooit meer moet doen. De Australische Paul Hansford probeerde er een aantal uit en kan met zekerheid zeggen dat hij dát nooit meer zal doen.

1. Nooit moet je: een straatverkoper uitdagen

Toen Hansford in New Orleans tegen een straatverkoper aanliep die beweerde dat hij wist hoeveel kinderen zijn vader had, ging hij direct de weddenschap aan. Na $ 5 (€ 3,70) in de hoed van de man gestopt te hebben, zei deze opgewekt: 'Je vader heeft helemaal geen kinderen gehad, je moeder heeft ze allemaal gebaard!' Als je dus niet opgelicht wilt worden, is het verstandig om niet een weddenschap met een straathandelaar aan te gaan.

2. Nooit moet je: zonnebrandcrème achterwege laten

Ook al denk je inmiddels wel een aardig kleurtje opgedaan te hebben, wij blanken blijven altijd gevoelig voor de zon. Begeef je tussen 11.00 en 15.00 uur op vakantie in een tropisch oord niet buiten zonder zonnebrandcrème, als je er niet als een kreeft uit wilt zien.

3. Nooit moet je: met een beveiliger flirten

Terwijl Hansford in de rij bij de douane stond om zijn spullen te laten controleren, dacht hij onder de check uit te kunnen komen door met de beveiligster te flirten. Zij kon dat op zijn zachtst gezegd niet erg waarderen en pikte juist hem eruit om zijn tas overhoop te halen.

4. Nooit moet je: alcohol met een beest erin drinken

Het maakt niet uit of het een slang, hagedis of insect is, de kansen dat je met je broek op je knieën in een donker steegje eindigt, worden aanzienlijk groter als je een drankje drinkt met een dier erin. Vraag maar aan Hansford.

5. Nooit moet je: het bed induiken met een reisgenoot

Hoe verleidelijk het ook is, de gouden regel bij groepsreizen is: heb nooit seks met je reisgenoot. Het kan twee kanten op gaan en beiden zijn ze niet echt memorabel: óf je bent de rest van de reis onafscheidelijk en maakt alleen maar foto's van en met elkaar, waardoor je tien jaar later niet eens meer de omgeving kan herinneren, óf je one night stand partner ziet in jou de ware liefde en houdt niet op met je te stalken, wat je reis er niet leuker op maakt.

6. Nooit moet je: je wekker laten afhangen van iemand anders

Als je echt naar een belangrijke afspraak moet, zoals het halen van je vliegtuig, is het verstandig om niet je enige wekservice in te zetten op de hotelreceptie. Geloof ons, ook die mensen vallen wel eens in slaap of vergeten een verzoek.

7. Nooit moet je: proberen extra kilo's mee te sneaken in je handbagage

Het is heel frustrerend dat je bij goedkope vluchten voor elke extra kilo meer geld moet neertellen. Probeer echter nooit die extra kilo in je handbagage mee te smokkelen, want voor je het weet moet je een heel ticket bijbetalen. In Hansford's geval ontdekte de stewardess zijn ideetje en moest hij de prijs van zijn eigen ticket dubbel betalen.

8. Nooit moet je: proberen Engels te praten tegen een Fransman

Of Hansford hier gelijk in heeft, valt te bezien, maar hij verzekert je nooit meer Engels te praten tegen Fransen. Ze houden er gewoon niet van. Punt.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.