Reisnieuws

Populairste oplichtingspraktijken

Gepubliceerd: 28 sep 2011
2

De vergelijking waar rook is, is vuur, gaat ook op voor reizigers. Waar toeristen zijn, zijn criminelen. Boeven proberen altijd misbruik te maken van onwetendheid van de toerist. Van Rome tot Las Vegas, na het lezen van dit stuk word je nergens ter wereld meer opgelicht.

1.Rome

Dat zakkenrollers wereldwijd actief zijn, weet iedereen. Maar in Rome houden ze er wel een hele aparte tactiek aan over om toeristen af te leiden. Met een nepbaby in de vorm van een pop proberen ze je aandacht te trekken. Ze laten de nepbaby vallen of gooien hem in je armen. Voordat je het doorhebt, is je portemonnee of camera weg.
Oplossing: pas op voor vrouwen die je aandacht proberen te trekken met hun 'baby'.

2.Verenigde Staten

In de Verenigde Staten worden de criminelen met de dag brutaler. Een steeds vaker voorkomend fenomeen is dat de boeven hotelgasten midden in de nacht opbellen en zich voordoen als de receptionist. Ze gebruiken de smoes dat er iets mis is met je creditcardgegevens en vragen om je creditcardnummer.
Oplossing: hang op en bel de receptie terug om te controleren of de aanvraag legitiem is.

3. Orlando, Florida

Hotelgasten in de buurt van Disney World die zin hebben in een pizzaslice, moeten oppassen dat ze dit niet via een bestelformulier bestellen. De criminelen in Orlando schuiven dit formulier onder je deur door. Het gevaar van dit bestelformulier is dat er wordt gevraagd je creditcardnummer te noteren. Het telefoonnummer dat op het bestelformulier staat, hoort niet bij de pizzeria, dus als je de bestelling eenmaal geplaatst hebt, is je geld weg.
Oplossing: vraag het hotel om een aanbeveling als het gaat om pizzeria's.

4. Vietnam

In Vietnam is de Sinh Tourist buslijn de beste manier om in je eigen tempo te reizen tussen Ho Chi Minh City en Hanoi. Deze lijn wordt over het algemeen beschouwd als de beste die er is. Helaas zijn er een hoop oplichters die zich voordoen als de de Sinh Tourist lijn. Het vervelende is dat ze op het eerste gezicht moeilijk te onderscheiden zijn van de echte. Met deze lijn kom ben je verplicht om bijvoorbeeld te overnachten in een veel te duur hotel, omdat er niks anders in de buurt is.
Oplossing: gebruik altijd de officiële website van de busmaatschappij: Thesinhtourist.vn.

5. New York City

Dat New Yorkers een tikkeltje opdringerig zijn, weet iedereen die een bezoek heeft gebracht aan stad. Maar de zogenaamde CD Bullies slaan werkelijk alles. Een CD Bullie is een jongen die op de hoek van de straat blaft: "Check out my music! ' . Hij is zo aardig dat hij zelfs aanbiedt om de CD te signeren. Maar zodra de schijf in jouw handen ligt, word de aspirant rapper plotseling omringd door zijn vrienden en weigert hij de CD terug te nemen. Je bent verplicht $ 10 te betalen.
Oplossing: de rapper zal uiteindelijk niks doen, want hij staat meestal in een druk toeristisch gebied. Leg de CD voorzichtig op de grond en en zet het op een lopen.

6. Las Vegas

Je gaat naar Las Vegas om te gokken, maar je wilt niet dat je bagage ook risico loopt. Pas op voor taxichauffeurs met verkeerde bedoelingen. De desbetreffende chauffeurs dringen in veel gevallen aan op het dragen van je bagage bij het hotel of de luchthaven. Hij zegt dat hij haast heeft en snelt weg. Pas later merk je dat een van je tassen verdwenen is.
Oplossing: let op de naam van de bestuurder, het cabinenummer en het bedrijf als je in de taxi zit. Op deze manier kun je de taxichauffeur achterhalen en aanklagen, mocht er iets gebeuren.

7. Egypte

Als je er dan toch bent, moet je natuurlijk een foto van jezelf scoren voor de piramides van Caïro, bovenop een kameel. Je betaalt netjes vijftien dollar voor een ritje op dit zevenhonderd kilo wegende beest. Maar na afloop eist de gids dat je nogmaals moet betalen. Doe je dit niet, houdt hij je gegijzeld boven op de kameel. Want alleen hij kan de kameel naar beneden krijgen.
Oplossing: stap nooit op kameel bij een willekeurige gids. Maak alleen een rit die vooraf geregeld én betaald zijn via een gevestigde reisorganisatie.

8. Bali

Pas in Bali op voor de apen. Ze zijn altijd op zoek naar eten en pikken alles wat los en vast zit, dus ook je portemonnee en camera. De buit is alleen terug te krijgen door middel van lokale bewoners die weten hoe ze met de apen om moeten gaan. Ze vragen meestal om een kleine tip van maximaal $ 3,50.
Oplossing: stop waardevolle spullen in een tas en houd de tas uit de buurt van de apen.

9. Bolivia

De krappe en overvolle gangen van de beroemde La Cochabamba's Cancha - de grootste markt in Bolivia - vormen het de perfecte podium voor de 'squeeze'. Overweldigd door de chaos en afgeleid door de overvolle kraampjes waan je jezelf plotseling in een groep potige mannen en voordat je het weer ben je niet in staat om je armen te bewegen. Tegen de tijd dat de verrassing verdwijnt, hebben de boeven al je zakken en tassen doorzocht en zijn ze verdwenen.
Oplossing: let extra op in zijstraten, die zich lenen voor een snelle aanpak en gemakkelijk ontsnapping.

10. Colombia

Het kost niets om de dag door te brengen op Barú Island's Playa Blanca, dat met zijn witte zandstranden en kristalheldere Caribische surfen het mooiste strand van Colombia wordt genoemd. En dan opeens voel je een paar warme handen op je schouders, en hoor je een rustgevende stem van een vrouw die zegt dat je deze massage als geschenk mag aanvaarden. Verleidelijk, maar na afloop is het toch echt betalen geblazen. Anders zijn die paar warme handen op je schouder en rustgevende stem ineens niet meer zo ontspannend.
Oplossing: vergeet nooit: er bestaan geen gratis massages, tenzij het van de liefde van je leven is.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Nieuw duikparadijs Egypte

De bouw van het indrukwekkende resort Port Ghalib aan de kust van de Rode Zee in Egypte, nadert zijn voltooiing. Half november gaan de deuren van het complex aan een gigantische zoutwaterlagune open voor publiek.

0
Reisnieuws
Columbus' 7 wereldwonderen

Afgelopen weekend werden in Lissabon de 'zeven nieuwe wereldwonderen' bekendgemaakt. Zeventig miljoen mensen wereldwijd hebben naar verluidt gestemd, maar het resultaat valt de Columbus-redactie tegen! Sommige wonderen staan terecht op de lijst, a...

3

Reacties van bezoekers Reageer

BMorpurgo

Door: BMorpurgo • Geplaatst op

ik zie een goeie tip voor onze reis naar Vietnam! Handig!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Heel nuttige tips. Pas ook op voor groepen joggers die op zondagochtend opeens Star Bucks komen binnenlopen voor een snel drankje. Voor je het weet is in de drukte je tas weg.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.