Reisnieuws

Grootste ergernis van stewardessen

Gepubliceerd: 01 okt 2011
0

Niet alleen passagiers ergeren zich tijdens een vliegreis. Voor stewardessen is het ook niet altijd gemakkelijk om zich te beheersen bij irritante reizigers. Cabinepersoneel uit de hele wereld heeft de grootste ergernissen over passagiers vrijgegeven. Columbus zette een aantal zaken op een rij die je vooral niet moet doen tijdens je vlucht.

1. Plassen met de deur open

Best logisch om de deur van het toilet dicht te doen, zou je denken, maar je zult je erover verbazen hoeveel mensen plassen met de deur open. Tenzij je claustrofobisch bent, wordt deze gewoonte je niet in dank afgenomen.

2. Twee keer een drankje bestellen

Eén van de grootste ergenissen van stewardessen is een drankje bij de één bestellen en voordat ze terug zijn, bij een andere stewardess datzelfde drankje nogmaals bestellen, omdat het je niet snel genoeg gaat. Bewaar je geduld even en wacht rustig af tot de stewardess je bestelling komt brengen.

3. Niet aanspreekbaar zijn

Geen oogcontact maken, niets horen door je oordopjes, door blijven praten met je buurman: het zijn allemaal no-go's om de stewardess te vriend te houden. Best logisch, want wie vindt het nou wel leuk om genegeerd te worden?

4. Te zware handbagage mee aan boord nemen

Het is geen baanvereiste voor stewardessen om je koffer in het cabinevak boven je hoofd te moeten tillen. Voor velen is het dus ook behoorlijk irritant om extreem zware tassen, die je zelf niet eens kunt dragen, in het vak te moeten proppen. Denk een beetje aan de ruggen van de arme stewardessen en stop je bagage altijd zelf in het cabinevak. Of neem gewoon lichtere handbagage mee.

5. Klagen over te volle bagagevakken

De cabineruimtes blijven een gevoelig punt. Als het vak boven je hoofd vol blijkt te zijn, kunnen stewardessen er heel slecht tegen als je daarover gaat mopperen. Zij kunnen er immers ook niks aan doen dat andere passagiers grote koffers meenemen. En een vliegtuig groeit echt niet omdat jij je ergernis over de beperkte ruimte uit.

6. Je speciale maaltijd op het laatste moment veranderen

Stewardessen haten het als je een speciale maaltijd, zoals vegetarisch of glutenvrij, bestelt en dan toch een normale maaltijd wilt bij het serveren. Houd je aan je keuzes en je krijgt er blij cabinepersoneel voor terug!

7. Slordig zijn

Afgezien van het feit dat het gevaarlijk is om met spullen het gangpad te blokkeren, is het ook erg frustrerend voor het personeel. Het is natuurlijk niet fijn om als stewardess met je karretje vol eten tegen dekentjes, kranten of schoenen aan te botsen, dus let op waar je je spullen neerlegt.

8. Alles uit de kast trekken voor een upgrade

Het wordt je niet in dank afgenomen als je alles probeert om een gratis upgrade te krijgen. De kans dat je het dan krijgt, wordt er alleen maar kleiner door, want het laatste wat stewardessen doen is je belonen voor je gezeur. Wees dus slim en lees onze tips over het krijgen van een gratis upgrade.

9. Vragen wanneer je de tijdzone passeert

Stewardessen zijn geen superhumans, zij weten – net als jij – niet exact wanneer je je horloge moet verzetten. Doe dus je eigen research naar het tijdsverschil en zet zelf op tijd je horloge terug of vooruit. Bovendien, maakt het zoveel uit als je in de lucht zit?

10. Op de crewstoel gaan zitten

Ook stewardessen hebben rust nodig, zeker als het om een lange vlucht gaat. Het is dus best voor de hand liggend dat ze het niet echt kunnen waarderen als ze een passagier op hun ruststoel aantreffen. Blijf dus netjes op je eigen plek zitten, wil je geen ruzie met het personeel krijgen.

11. Het toilet als een zwembad achterlaten

Of het nu gaat om geknoeid water of slechte miktechnieken, stewardessen vinden het ronduit vreselijk om vieze toiletten aan te treffen. Daarnaast is het ook nog vervelend voor degene na jou, want die zou zomaar kunnen uitglijden en vallen. Ook daar worden de stewardessen niet echt vrolijk van.

12. Onrealistische verwachtingen hebben

Elke passagier betaalt veel voor zijn ticket, maar dat wil niet zeggen dat je je als een koning kunt gedragen. Klagen over de smaak van de yoghurt of het niet accepteren dat ze jouw favoriete merk borrelnootjes niet hebben, is not done. Bovendien kan het personeel daar ook niks aan doen, zij beslissen niet over welk eten mee aan boord gaat.


Hoofdbeeld door: Klimenko.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Ongewenste buren in vliegtuig

In een vliegtuig heb je het soms zwaar te verduren: het vliegen duurt lang, het eten is niet lekker en je hebt altijd te weinig ruimte. Als je dan ook nog opgescheept zit met een vervelende 'buurman', dan ben je helemaal de klos. Naast deze zeven ...

10
Reisnieuws
Domste vragen aan stewardessen

'Mag er een raampje open?', 'Kan de piloot de turbulentie stoppen?' of 'Is er een McDonalds aan boord?' Je kunt je bijna niet voorstellen dat mensen dergelijke vragen stellen, maar het gebeurt echt. Het personeel van luchtvaartmaatschappij Virgin ...

1
Reisnieuws
De grootste vlieggeheimen

Stewardess Sally vliegt met een van de beste maatschappijen van de Verenigde Staten en onthult een paar smeuïge geheimen van haar werkgever die angstvallig worden achtergehouden voor de onwetende passagier.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.