Reisnieuws

Zo kies je goede reisorganisatie

Gepubliceerd: 03 okt 2011
0

Reisorganisaties die 'avontuurlijke activiteiten' aanbieden, schieten als paddenstoelen uit de grond. Voordat je een keuze maakt voor een reisorganisatie, is het verstandig dat je nagaat hoe het gesteld is met het belangrijkste aspect van de organisatie: veiligheid. Hier volgt een aantal tips waar je een goede reisorganisatie aan kunt herkennen.

Doe onderzoek

Het maken van avontuurlijke reizen is over het algemeen riskant; veel exploitanten en gidsen weten helaas onvoldoende wat ze doen. Er zijn tal van certificeringen, welke variëren, afhankelijk van het land, om te verzekeren dat bedrijven zich houden aan nationale en industriële veiligheidsnormen. Zelfs de tamste avonturen vereisen een gids die bekend is met het gebied en de activiteit. Ga dus na hoe het gesteld is met de certificering van de organisatie.

Stel vragen

Tijdens het plannen van een activiteit met de gids, is het verstandig om vragen te stellen over aspecten die duiden op een solide organisatie. Wees ervan bewust dat hostels en andere backpacker-georiënteerde locaties magneten zijn voor slechte reisorganisaties. Als een activiteit te goedkoop en mooi klinkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook het geval. Stel vragen over wat is inbegrepen en wat niet, over EHBO- en noodprocedures en vraag ook naar gidskwalificaties en certificaten.

Check facts

Probeer e-mailcontact te zoeken met klanten uit het verleden, zodat je ze vragen kunt stellen over hun ervaring met de organisatie. Check daarnaast reviews op blogs en sites als Tripadvisor.com.

Luister naar je gevoel

Als je een slecht gevoel hebt over een gids, is het verstandig om hier naar te luisteren. Of het nu een negatieve reactie op een gids is, bezorgdheid over de slechte of versleten kwaliteit van de apparatuur, of de activiteit zelf, luister altijd naar je intuitie.

Toch een slechte ervaring: wat nu?

Je kunt via blogs en sites als TripAdvisor.com slechte ervaringen delen met medereizigers. De kracht van het internet is een enorme beloning voor een goed bedrijf en een effectieve manier om een onveilige organisatie te bestraffen. Dus als je een slechte ervaring hebt, schroom dan niet om dit met andere reizigers te delen en hun te behoeden van eenzelfde ervaring.

Klimaat

Denk aan het klimaat en seizoensgebonden factoren. Wil je moesson, sneeuw of onmenselijk warm en vochtig weer voorkomen, dan moet je op zoek gaan naar de gunstigste reistijd van de desbetreffende locatie. Het loont ook om vragen over zaken als groei, paai-of broedseizoenen van vervelende of schadelijke flora of fauna te controleren. Gidsen lijken zich namelijk weinig aan te trekken van ongunstige klimaat- en seizoensomstandigheden. Voordat je het weet ben je aan het duiken tussen een leger van kwallen.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Reisgids voor je mobiel

Ben je op vakantie en weet je echt even niet meer waar je naartoe moet? Geen nood, Martinair heeft nu een reisgids die je overal ter wereld kunt downloaden naar je mobiele telefoon.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.