Reisnieuws

Zo begin je je eigen natie

Gepubliceerd: 26 sep 2011
0

Er altijd al over gedroomd om koning in eigen land te zijn? Dat kan! Iedereen kan namelijk zijn eigen beloofde land beginnen. Het kan zo klein zijn als je huis, of zo groot als de stad waar je woont. Volg de volgende zeven stappen waarna je jezelf tot koning kunt kronen.

Eigen grondgebied

Om te beginnen ga je op zoek naar grondgebied voor je micronatie. Een micronatie is een echt bestaande of virtuele staat, die niet internationaal juridisch erkend wordt. De meeste micronationalisten gebruiken huizen en stukken grond die niemand wil. Als je geen geschikt grondgebied kunt vinden, kun je deze altijd zelf creëren. Zo kun je in de oceaan een kunstmatig eiland maken doormiddel van opgestapeld zand. Ben je daar niet rijk genoeg voor, dan kun je altijd nog grondgebied claimen op denkbeeldige continenten en planeten.

Onafhankelijkheidsverklaring

Om het gebied op te eisen heb je een onafhankelijkheidsverklaring nodig. Houd er echter rekening mee dat het verzenden van een Verklaring van Onafhankelijkheid om erkenning te krijgen, kan leiden tot juridische of militaire acties van tegenstanders.

Regering en grondwet
Stel een regering en grondwet samen. Dit is een goed moment om te overwegen waarom je een land begint en hoe deze er in de basis uit moet komen te zien.

Werf burgers

Stel potentiële bewoners op de hoogte van de wetten en regels die in het land gelden. Het opzetten van een website bijvoorbeeld zal helpen de publiciteit omtrent je micronatie op gang te brengen. Je moet ook beslissen welke eisen je stelt van de burgers. Moeten ze een examen afleggen, of zich houden aan bepaalde wetten? En hoe identificeren ze zich als burgers van het land: door middel van een paspoort? Of een rijbewijs?

Symbolen

Maak een beslissing over de symbolen van het land. Hierbij moet er gedacht worden aan een vlag, wapen, en ander manieren om je land mee te vertegenwoordigen. Als je eenmaal symbolen geselecteerd hebt, kun je postzegels, medailles en valuta ontwerpen en laten drukken. Sommigen micronaties gaan nog een stapje verder door het ontwikkelen van een eigen taal en cultuur.

Organisaties

Sluit je land aan bij een organisatie. Er zijn veel organisaties specifiek bedoeld voor micronaties en mensen die proberen om hun eigen land op te richten. Het is een geweldige manier om andere micronationalisten te ontmoeten om ervaringen te delen, wat kan helpen bij de ontwikkeling van je micronatie. Een voorbeeld is het VNM(Verenigde Nederlandstalige Micronaties) . Deze organisatie heeft als doel naties de mogelijkheid te bieden om op een intermicronationele kaart te komen en mee te doen aan intermicronationale oorlogen.

Leger

Stel een leger samen. Het is een fundamentalistische verplichting voor elke staat, klein of groot, om jezelf te kunnen verdedigen tegen mogelijke vijanden. Voordat je een leger opricht, moet er gedacht worden over de economie en het budget in het bijzonder. Onthoud: een land kan niet bestaan zonder financiële steun.

Voorbeeld micronatie: Republiek van Minerva

Wachtend op een utopische omgeving zonder belastingen, subsidie of WW, startte multi-miljonair Michael Oliver een project om een eiland te maken waarop hij dat kon realiseren. In 1971 is dit gelukt en heeft hij een eiland gecreëerd en een onafhankelijk land gedeclareerd. Tonnen zand werden in het Minerva rif gegooid waardoor er een eiland ontstond. e inwoners van het eiland hadden grote hoop en dachten al aan de toekomst voor toeristen, vissen en zelf industrie, terwijl het eiland nauwelijks een vlag kon houden. De groep heeft een president gekozen, Morris C Davis, en een onafhankelijkheidsverklaring geschreven en verstuurd.Tonga vond het maar een verdacht groepje en heeft wat soldaten naar ze toe gestuurd om ze van het eiland te zetten, onder het motto dat het grondgebied in de wateren van Tongo zou vallen. Deze actie werd gesteund door andere omringende landen en er was daarom ook niet dat ze konden doen. Een aantal jaren later zijn ze weer terug gegaan en hebben weer geprobeerd het eiland te claimen, met hetzelfde resultaat. Recentere expedities laten zien dat het eiland weer geclaimd is door de natuur.
Voor meer voorbeelden van micronaties: http://www.datwistiknogniet.nl/micronaties-landen-die-je-nog-niet-kent/


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
8: Seborga (Sardinië, Italië)

Met een grootte van amper 14 kilometer en een nederzetting van 400 inwoners is Seborga één van de kleinste staatjes in Europa. Het microland is een enclave in Italië en ligt tegen de Franse grens aan zee.

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Lauren Verster verslaat de wereld

Lauren Verster (29) is niet bang voor een beetje avontuur. Sterker nog, ze zoekt het wekelijks op. Sinds eind februari is het tweede seizoen van haar programma 'Lauren Verslaat' te zien op Veronica, waarin ze zich onderdompelt in de ondergrondse w...

0
Reisnieuws
Gerechtigheid voor natuur

De regenwouden, rivieren, eilanden en zelfs de lucht in Ecuador zijn levende ecosystemen en krijgen daarom rechten.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.