Reisnieuws

1e vlucht A380 levert $1,9m op

Gepubliceerd: 25 okt 2007 0
Vanochtend was het dan eindelijk zover. De nieuwe Airbus A380 is begonnen aan zijn eerste commerciële vlucht. Singapore Airlines vliegt met het grootste passagiersvliegtuig ter wereld vandaag van Singapore naar Sydney.
De vliegtickets die per opbod verkocht werden op eBay waren erg geliefd. In het totaal heeft de veiling 1,9 miljoen dollar opgebracht, wat ten goede komt aan verschillende goede doelen. De jongste passagier is een 10 maanden oud jongetje uit Singapore en de oudste een 91 jarige Singaporees. Het hoogste bedrag dat werd neergeteld kwam van een Australische zakenman. Voor 70.000 euro kocht hij twee eersteklas tickets, maar hij vliegt dan ook super de luxe.

Hoewel de Airbus maar liefst 853 passagiers mag vervoeren kiezen de meeste luchtvaartmaatschappijen voor een maximaal aantal personen van 555. Extra been- en stoelruimte maakt de A380 hierdoor een stuk comfortabeler. De luxe drieklassen uitvoering, het model dat vandaag vliegt, biedt plaats aan 471 personen. De Economy Class beschikt over ergonomisch verantwoorden stoelen en in de Business Class kunnen deze omgebouwd worden in een bed of kantoor.

Naast Economy- en Businessclass heeft deze uitvoering ook nog een First Class, ook wel de Singapore Airlines Suites genoemd. Hier hebben passagiers volkomen privacy in speciale ‘suites’ met gigantische stoelen en televisieschermen. Tijdens deze eerste vlucht worden de passagiers voorzien van een champagnebrunch en na afloop krijgen ze vluchtcertificaten.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...