Reisnieuws

Voordelen van reizen met kinderen

Gepubliceerd: 29 nov 2011

Als je gewend bent altijd kinderloos op reis te gaan, kan het best even wennen zijn om ineens met kinderen rond te touren. Je hebt een hoop minder vrijheid, kunt niet meer dronken thuiskomen, niet meer lang uitslapen en gevaarlijke ondernemingen worden ook lastig. Maar reizen met kinderen kan ook voor een hoop voordelen zorgen!

1. Je krijgt vaak een speciale behandeling

Als je met een kind reist, doen mensen op de één of andere manier altijd aardiger tegen je. Je mag als eerste het vliegtuig in, je krijgt meer beenruimte, je tassen worden gedragen en stewardessen checken geregeld of alles nog goed gaat. Hierbij geldt doorgaans de regel 'hoe meer gestresst je bent, hoe meer je voor elkaar krijgt'. Dus wrijf even in je ogen om ze rood te maken, verhef je stem wat en doe alsof alles mis gaat en jij krijgt een gratis eersteklas behandeling.

2. Je wordt effectiever

Aangezien je nu niet meer op het laatste moment ergens aan kunt komen, of maar zien waar je uitkomt, ben je een effectievere reiziger. Je plant excursies doordachter, denkt minstens drie keer na over wat je allemaal mee kunt nemen en weet een selectie te maken van de dingen die je echt wilt zien.

3. Je krijgt meer aanspraak

Kinderen zorgen voor connectie. Met een kind op je schouder is de stap naar een gesprek veel makkelijker gezet. Ook zijn de gespreksonderwerpen al snel gekozen. Bovendien zorgt een schattig kind aan je zijde ook voor vertedering en veel glimlachen. Kinderen hebben doorgaans ook eerder vriendjes op vakantie gemaakt, een mooie gelegenheid voor jou om een praatje met de ouders aan te gaan!

4. Het geeft je een goed gevoel

Wees nou eerlijk, je eigen oogappel gelukkig zien is onbetaalbaar. Hierbij komt ook nog een soort opvoedkundig aspect bij kijken, want een bereisd kind weet veel meer van de wereld dan een kleuter die alleen maar in vakantieparken rondhuppelt. Het is bovendien toch ook geweldig om je eigen reisvirus door te geven aan je kroost?

5. Je kinderen leren een hoop

Het begint al bij hun eigen tas inpakken; ze ervaren zelf op reis hoe het is om iets belangrijks te vergeten en zullen daar ook veel van leren. Tijdens de reis is alles om hen heen een leerschool, of het nou om het ervaren van andere culturen gaat of het zien van armoede, hun blik op de wereld zal sowieso veranderen. Ook leren ze van verschillende keukens proeven en ontwikkelen daarmee hun smaak.

6. Het dwingt je meer over een land te leren

Je moet natuurlijk wel alle vragen van je koter kunnen beantwoorden, daarom zul je zelf ook dieper in een cultuur duiken. Kinderen hebben daarbij vaak een heel andere kijk op iets, dus het kan je eigen ervaring ook op een positieve manier beïnvloeden. Je leert (weer) te reizen door de ogen van een kind.

7. Je mag schaamteloos genieten van een dagje rust

Iedereen heeft vast wel eens ervaren wat voor onrustig gevoel het kan geven als je heel de dag gaat luieren, terwijl er nog zoveel te zien is. Met kinderen is het heerlijk om een dagje helemaal niets te doen en niemand zal je dat kwalijk nemen, ook jijzelf niet! Je hebt wel een dagje bruinbakken aan het zwembad of strand verdiend, en je kinderen zullen je daar alleen maar dankbaar voor zijn.

Hoofdbeeld door: Saskia.reisreporter.nl
 

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Stressvrij reizen met kids

Reizen met kinderen kan nogal wat energie van je vergen. Omdat je op vakantie gaat voor de ontspanning, heeft Columbus een aantal tips voor je om zonder stress met kinderen op pad te gaan.

0
Reisnieuws
Tips voor reizen met kinderen

Reizen met kinderen is leuk, maar kan ook een hoop stress met zich meebrengen. Hier volgen een aantal tips voor vliegen met kinderen.

0

Reacties van bezoekers Reageer

TicoTica

Door: TicoTica • Geplaatst op

Heerlijk om te lezen, alles wat voor ons een reden is om met onze kids mooie reizen te maken, wordt hier helemaal omschreven helemaal waar dus!!!

mellefeije

Door: mellefeije • Geplaatst op

Voordeel 8
Voor de ouders geldt dat kinderen je een hele andere kijk op de wereld laten zien. Zij zien dingen die jij niet ziet. Kortom, kinderen verrijken je vakantie....

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.