Reisnieuws

Tips voor huren vakantiehuis

Gepubliceerd: 30 sep 2011
2

Dit jaar besluit je een huisje te huren in het buitenland. In Schotland of Tsjechië zijn vrij goedkope vakantiewoningen te vinden; lekker afgelegen en geen dronken vakantiegangers voor je deur, zoals wel eens het geval is in een hotel. Echter, er is wel een aantal zaken waar je op moet letten als je een vakantiehuis huurt.

Huisdieren

Wil je graag dat je trouwe viervoeter meegaat op vakantie, dan lijkt een vakantiehuis de ideale oplossing. Let echter wel op of de eigenaren hier ook van gediend zijn voor je het huis huurt. Op de site Vakantie met Huisdieren vind je tal van vakantiehuizen waar je hond welkom is.

Winkels

Kijk voor je het huisje huurt of er wel genoeg winkelgelegenheden in de buurt zijn en je niet twintig minuten hoeft te rijden naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Dit hoeft op zich geen probleem te zijn als je toch al van plan bent om veel tochtjes in de buurt te maken en niet de hele tijd bij je vakantiehuisje wilt vertoeven, want dan kun je onderweg gemakkelijk wat boodschappen inslaan. Maar als je van een rustige vakantie wilt genieten en vaak bij het huisje zult blijven, is dit wel vervelend.

Elektriciteit

Let er voor je huis huurt wel op of de elektriciteit bij de prijs zit inbegrepen. Dit kan namelijk per huisje verschillen. Bij de één is het all in, bij de ander wordt er gewerkt met een muntapparaat – waarbij je dus telkens geld in een apparaat moet werpen als je elektriciteit wilt hebben – en bij in andere gevallen wordt er aan het eind van de huurperiode aan de hand van de stand van de meterkast afgerekend. Lees dus de voorwaarden goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Linnengoed

Het kan zijn dat je zelf voor het linnengoed moet zorgen. Soms krijg je het linnengoed er in het huis bij, maar moet je er borg voor betalen of achteraf afrekenen. Meestal zorg je zelf voor (bad)handdoeken en worden de lakens en afwasdoeken door de verhuurder geregeld. Het is beter dit van te voren te checken, anders zit je mooi zonder of neem je teveel spullen mee.

Huurperiode

Let erop voor welke periode je het huisje huurt. Hier kunnen ook tijden aan geboden zitten, dat je bijvoorbeeld op een zaterdag over twee weken er om 11.00 uur uit moet zijn. Houd dit in de gaten, want anders sta je daar zo gehaast in te pakken, terwijl de volgende huurders ongeduldig staan te wachten om de woning te mogen betreden of krijg je een boete van de verhuurder voor het te laat verlaten van het huis.

Producten

Vraag de verhuurder van tevoren welke producten al in het huis aanwezig zijn. Misschien moet je wel zelf een kurketrekker, waterkoker, of DVD-speler meenemen. Het is handig om te weten wat je te wachten staat. Neem wel je eigen kussen mee; dat slaapt altijd nog fijner dan andermans kussens.

Sfeer

Om je helemaal thuis te voelen neem je wat kaarsjes mee en een dimlichtje voor een gezellige sfeer ’s avonds. Er is namelijk een grote kans dat de bouwlamp die in het huisje aanwezig is het vakantiegevoel kan verminderen als de nacht valt. Het is ook handig om een iPod of CD-speler mee te nemen, voor het geval er geen stereotoren in het huisje aanwezig is. Een paar goedkope boxjes zorgen al snel voor een gezellige sfeer. Dat buitenlandse gebrabbel dat uit de TV komt versta je hoogstwaarschijnlijk toch niet, dus die kun je wel uit laten op vakantie. Zet een lekker muziekje op en geniet vanaf de veranda van je vakantiehuisje van het prachtige berglandschap.


Hoofdbeeld door: JoelAbroad.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Zuinig op reis: 7 tips

Wie kent het niet: Je gaat op reis en bij thuiskomst is je banksaldo toch lager gezakt dan je je had voorgenomen. Reis prijsbewust, volg onze adviezen en je staat niet voor onverwachte budgetverrassingen: 7 tips voor een zuinige reis.

1
Reisnieuws
Couchsurfen: te gast op de bank

Trek de wereld rond van bank naar bank bij de lokale bevolking - zonder kosten. Dat is couchsurfen, maar er zit veel meer achter dan alleen maar een gratis slaapplek.

9
Reisnieuws
Logeren bij Willem-Alexander?

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima slaan graag hun vleugels uit. Je hebt dan ook steeds meer kans dat je de twee in het buitenland tegen het lijf loopt in plaats van in Nederland. Lieten ze vorig jaar nog een riant vakantiehuis in het onger...

0

Reacties van bezoekers Reageer

boebes

Door: boebes • Geplaatst op

Een zeer informatief artikel. We hebben zelf ook een vakantiehuis dat we te huur aanbieden (Wij hebben overigens wel sfeerverlichting in huis, ha ha). Wij verhuren enkel op basis van een wederzijds getekend tijdelijk huurcontract op basis van een all in prijs. Ongecompliceerd dus en dat bevalt ons (en onze huurders) prima!

Verder hebben we ons aangemeld voor vakantiehuisruil (http://vakantiehuisruil.weebly.com/zoek-huizen.html), een platform voor eigenaren van vakantiewoningen die hun vakantiewoning met elkaar willen ruilen. Hierdoor kunnen we het hele jaar door "gratis" op vakantie in Europa. Ook dat bevalt prima!

waldimuller

Door: waldimuller • Geplaatst op

Ik ben het helemaal eens met het artikel. Ik heb zelf ooit een vervelende ervaring gehad met het huren van een vakantiewoning. Nu ik in het bezit ben van een eigen vakantiewoning weet ik dan ook exact wat er nodig is om een fijne vakantie te kunnen vieren. Onze woning is dan ook compleet ingericht, soms denk ik wel eens dat ik meer spullen heb in ons huis in Spanje dan hier in Nederland. Het enige wat wij helaas niet in de hand hebben, is het weer. Maar aangezien onze Casa Maroma in Andalusië staat, maken wij ons daarover geen zorgen.
Dus boek gewoon huizen van particulieren en lees goed wat er wel en niet mag of aanwezig is! Een fijne vakantie!
Waldi Muller

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.