Reisnieuws

Israël en Gaza samen in toerisme

Gepubliceerd: 24 okt 2007 0
De dagelijkse omgang verloopt nogal moeizaam tussen Israël en de Palestijnen. Toch weerhoudt dit de twee partijen er niet van om een gezamenlijke toerismecampagne te starten.
Door zelfmoordaanslagen en andere gewelddadige incidenten is het Midden-Oosten geen geliefde reisbestemming. Hier willen de ministers van toerisme van de Palestijnse gebieden en Israël verandering in brengen. Ze zouden onder andere het ‘Joint Committee on Tourism’ weer nieuw leven in willen blazen. Dit comité is na de aanstelling van de voor Israël omstreden Palestijnse Hamas-partij in 2006 niet meer actief geweest.

Een versnelling van het vredesproces zou volgens de Palestijnse vice-minister voor toerisme van belang zijn voor de samenwerking. Waarschijnlijk zal er nog deze herfst onder leiding van de Verenigde Staten een vredesconferentie voor het Midden-Oosten georganiseerd worden.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...