Reisnieuws

Top-10 onsmakelijke wereldgerechten

Gepubliceerd: 05 okt 2011
2

Als je je echt in een vreemde cultuur wilt onderdompelen, is het bijna noodzakelijk om de lokale gerechten te proeven. Sommige lekkernijen roepen echter bij ons alleen maar walging op. Om je te behoeden voor de echt onverteerbare maaltijden heeft Columbus nu een top-10 opgesteld van het meest onsmakelijke eten wereldwijd.1: Smalahove

Smalahove is een traditioneel gerecht uit Noorwegen. Het wordt vaak gegeten tijdens kerstmis en wordt gezien als een delicatesse. Nadat de schapenkop eerst gedroogd of gerookt is, wordt het drie uur lang gekookt of gestoomd. Sommige Noren laten de hersenen zitten; die worden na het koken dan uitgelepeld en opgegeten. Een halve kop is één portie en het oog en het oor worden als eerste opgegeten. Dit gerecht is ook in Bolivia bekend onder de naam 'Pacha' of in IJsland als 'Sviõ'.
Beeld door: Fjords.flickr.com


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Christa Klop
Special: Top 10 Stadsbeelden

In maart was het maandthema voor de Reisreporters: Stadsbeelden. We hadden keuze uit vele mooie foto's van stadsbeelden, bij deze een top 10!

12
Reisnieuws
Door: Christa Klop
Top 10: Bijzondere vervoermiddelen

In februari was het maandthema voor de Reisreporters: Bijzondere vervoermiddelen. De redactie werd getrakteerd op meer dan 500 foto's met bizarre, unieke en aparte voertuigen. De keuze was moeilijk, maar bij deze de Top 10!

1
Reisnieuws
Top-10 gevaarlijkste landen

Als reiziger zoek je graag de wereld buiten de gebaande paden op en breng je het liefst een bezoek aan een land waar weinig toeristen komen. Denk bij deze landen echter twee keer na of het de moeite waard is.

6

Reacties van bezoekers Reageer

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Ik heb al weer gegeten en gedronken! Ik sla de lunch maar over vandaag! :-))

beeart

Door: beeart • Geplaatst op

Jakkes, alleen al als ik er naar kijk moet ik kokhalsen !

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.