Reisnieuws

VIDEO: Eerste Zuidpoolexpeditie

Gepubliceerd: 11 sep 2011 0
Op 16 oktober aanstaande zullen de twee jeugdvrienden James Castrission en Justin Jones een poging doen om de eersten te zijn die een tocht ondernemen vanaf de rand van Antarctica tot de Zuidpool en weer terug. De Australische jongens hebben al een wereldrecord kajakken over Tasman naar Nieuw Zeeland op hun naam staan.
De jongens zullen een afstand van 2.200 kilometer moeten afleggen onder barre temperaturen van -30 graden Celsius, terwijl ze sleeën meetrekken die elk 160 kilo wegen. Dit alles zal tachtig dagen in beslag nemen. Ze trainen de laatste acht maanden al zes dagen per week, tien uur per dag. Hun training bestaat uit het trekken van twee banden, die tevens 160 kilo wegen, over ijs, sleeën over het strand meetrekken, zwemmen, fietsen en andere uithoudingsoefeningen. Ze verwachten dan ook tussen de twintig en dertig kilo af te vallen tijdens de expeditie. Ze hebben gehydrateerde maaltijden die doordrenkt zijn in olie geregeld om ze zoveel mogelijk energie te geven en te voldoen in hun levensonderhoud.

Met de reis hoopt het duo genoeg geld in te zamelen voor de Sony Foundations You Can campagne, om kankerbehandelingscentra te bouwen door Australië.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Duurzame donderdag: haaivriendelijke barrière

Van een haai in de baai wordt niemand blij. Hoewel het prachtige beesten zijn hebben we ze liever niet naast ons zwemmen. Helaas leggen veel haaien daarom het loodje. Maar dat hoeft niet!

Van een haai in de baai wordt niemand blij. Hoewel het prachtige beesten zijn hebben we ze liever niet naast ons zwemmen. Helaas leggen veel haaien da...

Topblog van de week: de ontspoorde trein

De Topblog van de week gaat over een spannend avontuur tijdens een treinreis in Ecuador. Communitylid Dalix weet op een boeiende wijze de lezer mee te nemen op reis. Wij konden niet stoppen met lezen, julie ook?

De Topblog van de week gaat over een spannend avontuur tijdens een treinreis in Ecuador. Communitylid Dalix weet op een boeiende wijze de lezer mee te...