Reisnieuws

De smerigste cocktails wereldwijd

Gepubliceerd: 08 okt 2011
1

Het is altijd een verrassing wanneer je een nieuw drankje proeft als je op reis bent. Soms kan het heel goed uitpakken en hoort het steevast bij elk avondje uit. Maar het kan ook helemaal verkeerd vallen. Natuurlijk kun je dat zelf ondervinden, maar er zijn een aantal cocktails die je maar beter helemaal niet kunt proeven. Columbus selecteerde de onsmakelijkste alcoholische drankjes uit het buitenland.

1. Sourtoe shot


Deze traditie uit Dawson City, Canada is misschien wel de smerigste van deze lijst. Het verhaal stamt uit 1973, toen een kapitein, genaamd Dick Stevenson, een geamputeerde teen vond tijdens het opruimen van zijn cabine. Hij besloot de teen te serveren in een glas champagne in de Eldorado Hotel Bar. Sindsdien is Dawson City de 'stad van de teen'. Inmiddels zijn er al zeven tenen de bar gepasseerd, omdat sommige drinkers per ongeluk de teen inslikken of omdat de tenen gejat worden. Alle tenen zijn gedoneerd door verschillende mensen, sommigen in ruil voor gratis drank, anderen omdat ze per ongeluk afgehakt zijn tijdens het grasmaaien. Tegenwoordig kan de teen in elk drankje geserveerd worden en geldt er maar één regel: 'You can drink it fast, you can drink it slow, but the lips have gotta touch the toe.' Inmiddels hebben al meer dan 65.000 mensen het Sourtoe Certificate behaald in de bar van het Downtown Hotel. Misschien tijd om ook eens te proberen dus, maar je moet wel een ijzeren maag hebben, wil je deze uitdaging aangaan!

2. Meeuwenwijn

Dit is letterlijk wijn met meeuw erin. Uitgevonden door de eskimo's om warm te blijven tijdens koude nachten en niet bepaald een lekker drankje. Je propt hiervoor een dode meeuw in een fles, voegt wat water toe en draait dan de fles stevig dicht. Vervolgens een tijdje laten broeien in de zon en je hebt een niet zo lekker glaasje wijn.

3. Umqombothi

Dit Zuid-Afrikaanse biertje is gemaakt van maïs, gist, sorghum en water en ziet eruit als een melkachtige substantie. Het wordt voornamelijk gebruikt om jonge mannen van de Xhosa cultuur in te wijden na een lange afwezigheid of bij het besnijden van jongens. Of je het biertje lekker vindt, is persoonlijk, maar gezond is het zeker niet. Onderzoek heeft aangetoond dat er in 45% van de huisgebrouwen biertjes giftige bacteriën te vinden zijn, evenals schimmels en kankerverwekkend gist. Niet echt aan te raden om te proberen dus!


4. Cobra Whiskey

Net zo bizar als de meeuwenwijn is cobra whiskey met, jawel, een echte cobra erin. Het drankje komt oorspronkelijk uit Vietnam, maar wordt in heel Zuidoost-Azië gedronken. De cobra's worden speciaal gefokt op een boerderij en worden als baby in een fles gestopt om vervolgens jarenlang bewaard te worden om de giftige stoffen uit te schakelen. Het drankje zou een helende werking moeten hebben en dient tevens om je seksuele prestaties te verhogen.

5. De lamaspermashot

Een shotje met echt lamasperma erin. Dat is in het kort dit vieze drankje uit Bolivia. Wat er voor de rest in zit, willen we niet eens weten. En als je het tóch wilt weten, zit er niks anders op dan te proeven, want de rest van de ingrediënten zijn geheim.

6. Drie-hagedissencocktail

Less is more geldt niet voor dit drankje uit Azië. De regel is zelfs zo dat de helende kracht ervan sterker wordt, naarmate er meer hagedissen in de fles zitten. More is more dus. Je maakt dit drankje van rijstwijn, minstens drie hagedissen en een beetje ginseng. Laat het goedje ongeveer een jaar fermenteren in een kelder en klaar is je cocktail. Het schijnt te smaken naar goedkope brandy met een nasmaak van rotte sushi. Er is maar één manier om dat uit te vinden, maar wij raden je het niet aan.


7. Babymuizenwijn

Weer zo'n ranzig probeersel uit Azië. Dit keer zijn het de Chinezen die babymuisjes in een fles rijstwijn stoppen. De muizen mogen niet meer dan drie dagen oud zijn en worden levend verdronken in de wijn. Dan moet het nog een jaar gisten en dient het, volgens Chinezen, tegen allerlei kwalen, zoals astma en leverziektes. Er worden babymuisjes voor gebruikt omdat die nog geen haar hebben, dat zou namelijk wel vies zijn. Alsof het nog viezer kan...

[i]Hoofdbeeld door: [url="http://www.flickr.com/photos/wili/87320123/" target="_blank" rel="nofollow"]Wili_hybrid.flickr.com[/i][/url]

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Marianne Hin
Zo overkom je cultuurverschillen

Tijdens je vakantie wil je je zoveel mogelijk aanpassen aan de gewoontes van het gastland. Je kunt je natuurlijk van te voren goed inlezen, maar nog lang niet alles staat beschreven. Door goed om je heen te kijken, kom je al een heel eind. Toch zi...

1
Reisnieuws
'Ik had iets anders besteld!'

Het is iedereen vast wel eens overkomen; je bestelt een drankje in een restaurant en vervolgens krijg je de verkeerde bestelling.

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Stewardessen promoten drank

What's in a name? Spirit Airlines nam zijn naam blijkbaar wel erg letterlijk, toen ze hun personeel dwongen om speciale uniforms te dragen die drankgebruik moeten promoten.

0

Reacties van bezoekers Reageer

caecilia

Door: caecilia • Geplaatst op

In Vietnam kreeg ik ergens in het binnenland een borrel aangeboden bij mijn koffie. Ik sloeg het beleefd af en wat was ik blij dat ik dat gedaan had! Mijn reisgenoot zag -pas na nuttiging- dat er een slang in de fles zat, en al heel lang ook...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.