Reisnieuws

Deze landen hebben jou nodig

Gepubliceerd: 03 sep 2011
2

Ervaren reizigers weten hoe het is om een band met een land te hebben en keren dan ook steeds weer terug naar hun favoriete plek. Als er zich echter problemen in dat land voordoen, kan het zomaar zijn dat toeristen er niet meer heen willen of durven te gaan. Maar juist die landen hebben jou als toerist hard nodig.

Soms heeft toerisme niet bepaald een positieve invloed op een gebied. Het kan de cultuur aantasten, de natuur beschadigen of de bevolking beïnvloeden. Dat kan voor iemand een reden zijn niet meer zoveel te reizen. Als je absoluut iets goeds wil bijdragen, bezoek dan vooral onderstaande landen, want die snakken naar meer toeristen.

Japan

Na de aardbeving en tsunami in Japan blijven toeristen er massaal weg. Japan is echter maar voor een klein deel onbegaanbaar; de rest van het land is perfect te bereizen. Zeker nu ze een hoop geld moeten investeren in de wederopbouw van de getroffen regio's, ben jij als toerist van harte welkom.

Australië

De favoriete reisbestemming van veel backpackers, Australië, lééft zo'n beetje van het toerisme. De inwoners kunnen een daling in de toeristentoestroom na de overstromingen in Queensland dus absoluut niet gebruiken. Heel het land lijdt onder het wegblijven van toeristen en om het nog erger te maken, trekken ook de Aussies zelf weg om hun vakantie ergens anders te vieren. Het is zelfs zo erg, dat er meer mensen uit Australië vertrekken, dan dat er naar binnen komen. Hoog tijd dus om je spullen te pakken en naar down under te vertrekken.

Nieuw-Zeeland

De aardbevingen in Christchurch hebben ervoor gezorgd dat er nog maar weinig toeristen rondlopen in de twee-na-grootste stad van Nieuw-Zeeland. Maar hoewel het business district verwoest is, kun je nog prima de rest van de stad en omgeving bezoeken. Zeker met de Rugby Wereld Cup 2011 voor de deur, waarbij Christchurch niet als host city dient, kunnen ze extra toeristen erg goed gebruiken.

Noorwegen

Hoewel de cijfers nog niet bekend zijn, is het waarschijnlijk dat Noorwegen een daling van hun toerisme ondervindt door het drama van 22 juli, waarbij Anders Breivik een bom af liet gaan in het centrum van Oslo en een slachtpartij aanrichtte op het eiland van Utoya. Op veel landensites staat Noorwegen namelijk nog steeds aangegeven als 'niet veilig' om te bereizen. Maar omdat maar één man - die inmiddels is opgepakt - verantwoordelijk is voor de aanslagen, is Noorwegen prima te bezoeken en volkomen veilig. Neem zelf maar een kijkje in het Scandinavische hoogland als je het niet gelooft.

Portugal, Italië, Ierland, Griekenland en Spanje

De vier landen die bekend staan door hun economische crises, worden door landen buiten de EU the pigs genoemd. Italië is hier bij gezet, omdat die ook diep in de schulden zit. Het zijn stuk voor stuk landen waarbij toerisme de meest lucratieve sector is. Help hun economie dus een handje en ga op pad naar deze mooie Europese bestemmingen!


Hoofdbeeld door: Grilledcheese.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Frijke Broos
Wees een toerist: 5 tips

Hoe erg je ook je best doet om je tijdens je reizen te gedragen als een local, je zult altijd een toerist blijven. Ga dit niet uit de weg, maar omarm alles wat het leven als toerist je te bieden heeft. Columbus zet vijf tips voor toeristen op een ...

2
Reisnieuws
Bewust reizen: hoe doe je dat?

Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor veel landen en kan een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een land. Maar om écht een positieve bijdrage te leveren, zul je als reiziger wel zelf een paar aanpassingen moeten doen.

3
Reisnieuws
Japanse toerist meest geliefd

Japanners zijn veruit de meest geliefde toeristen ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek waarvoor Expedia ruim 4000 hoteleigenaren vroeg naar het gedrag van hotelgasten uit 31 landen.

0

Reacties van bezoekers Reageer

janhermens

Door: janhermens • Geplaatst op

wat vreemd om in deze top 10 landen te zien staan die tot de rijkste ter wereld behoren! Rampen zijn natuurlijk triest, maar er zijn landen en mensen waar élke dag als een ramp ervaren wordt!

Toerist

Door: Toerist • Geplaatst op

Goed Noorwegen heeft toeristen nodig. Toen ik op 6 juli van de ferry kwam in Oslo werd ik uit de rij gepikt door de Noorse douane. Ik moest mijn auto in een loods rijden en sleutels en gsm afgeven. Zelf moest ik mee naar een verhoorruimte en werd daar 2 uur lang ondervraagd terwijl ze mijn auto doorzochten. Ik wist niet wat het probleem was en op mijn vragen werd ook niet geantwoord. Wel ben ik gedurende die 2 uur bestookt met allerlei bizarre vragen. Ik gaf naar hun menig blijkbaar geen juiste antwoorden op hun vragen en dat voelde als praten tegen een muur. Na deze 2 uur mocht ik gaan omdat ik geen drugs had. Ik ben een alleen reizende vrouw van 54 jaar. Na 90 km te hebben gereden naar een camping zag ik dat de Noorse douane ook de airbag in mijn stuur hadden losgemaakt en niet juist teruggeplaatst. Als ze toeristen nodig hebben dan toch zeker wel levend?? Na anderhalve maand heeft de Noorse douane nog altijd niet het fatsoen om op mijn klachtenbrief te reageren. Mijn antipathie tegenover Noorwegen heeft dus niets te maken met Breivik, die trouwens geen toeristen viseerde, maar wel met de Noorse douane.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.