Reisnieuws

De 10 ergste bagage-incidenten

Gepubliceerd: 16 sep 2011
0

Veel reizigers hebben vast wel eens ervaren hoe vervelend het kan zijn als je bagage zoek raakt. Gelukkig wordt het negen van de tien keer opgelost, doordat de bagage -weliswaar een paar dagen later- alsnog opgehaald kan worden. Twee dagen zonder schoon ondergoed valt echter in het niet bij de volgende tien kofferproblemen die níet zomaar op te lossen zijn.

1. Bagage overspoeld met uitwerpselen

Het is misschien wel het laatste wat je verwacht te horen, maar het was toch echt de waarheid voor 240 passagiers op Londen Heathrow. Hier ontplofte in november 2010 een rioolbuis, waardoor de koffers stuk voor stuk onder de stront kwamen te zitten. Het heeft het vliegveld uiteindelijk meer dan duizend pond per koffer gekost om de schade terug te betalen.

2. Koffer afgebrand door hitte van motor

De meeste mensen vinden het een cadeautje om een kijkje in de cockpit te mogen nemen, maar voor de eigenaresse van een afgebrande koffer was het geen leuke herinnering. Ze mocht vanuit deze luxe positie met eigen ogen aanschouwen hoe haar bagage was veranderd in een hoopje as. De koffer was tijdens het inladen te dicht bij de motor geplaatst waardoor hij vlam vatte. Leuke bijkomstigheid was wel dat ze een upgrade kreeg naar de eerste klas, maar of dat haar afgebrande koffer goed heeft gemaakt?

3. Tassen doordrenkt met kerosine

Als er rookpluimen uit je tas op de bagageband komen, is dat meestal geen goed teken. Als hij daarnaast helemaal doordrenkt met benzine blijkt te zijn als je hem optilt, is dat ook geen goed teken. Maar als de vliegtuigmaatschappij dan ook nog wil dat je de koffer schoonmaakt voordat ze geld uit kunnen keren, is er echt iets goed mis. Niet echt klantvriendelijk van Delta Airlines.

4. Bagage drijvend in de oceaan

Je zou toch denken dat het personeel van een cruiseschip niet zomaar bagage overboord laat vallen, maar niets is minder waar voor de koffer van een vrouwelijke passagier van Royal Carribean. Samen met haar koffer verdwenen ook al haar medicijnen in de zee, wat het ongelukje nog net ietsje erger maakte.

5. Koffer vol vintagekleren kwijtgeraakt

Sterallures horen niet standaard bij elke beroemdheid. Toen meneer Gucci himself besloot met een commerciële airline, te weten US airways, te vliegen, had hij vast niet van tevoren bedacht dat zijn koffer vol met designerkleding zou verdwijnen. Dit foutje heeft de vliegtuigmaatschappij uiteindelijk meer dan $50.000 (€ 36.000) gekost, dus het is niet zo gek dat ze de beroemde ontwerper voortaan een privéjet aanraadt.

6. Inhoud gestolen door medewerkers

Het is voor sommige mensen best moeilijk om hun koffer met waardevolle spullen over de bagageband weg te zien rollen. Als je bedenkt dat tijdens de controle die spullen er ook nog eens worden uitgehaald door medewerkers, is de nachtmerrie compleet. Dit gebeurde negen jaar lang bij American Airlines en werd afgelopen november pas voor het eerst ontdekt. Pas dus voortaan op met wat voor sieraden en gadgets je meeneemt!

7. Bagage ligt een week buiten te verregenen

Londen Heathrow staat voor de tweede keer in deze lijst, deze keer door verloren koffers buiten in de regen te laten wachten op hun eigenaars. Het is erg vervelend om zeven dagen zonder je tas te moeten doorbrengen, maar als het dan ook nog dampend en stinkend terugkomt, had het misschien beter kwijt kunnen blijven.

8. Koffers worden door local van de band gestolen

Soms doe je er wat langer over om de bagageband te bereiken, omdat je misschien naar de wc moet of nog even wilt shoppen onderweg. Dat is echter niet aan te raden bij Phoenix Sky Harbor Airport, want voor je het weet wordt je koffer door iemand anders meegenomen. In augustus 2010 ontdekte de politie dat een lokale inwoner geregeld koffers ontvreemde van de band voordat de eigenaar er was. Voortaan rennen naar je bagage dus, als je geland bent.

9. Een kist met lijk besteld

De eigenaar van een dierenwinkel in de Verenigde Staten keek erg verbaasd op toen hij in zijn bestelbusje een kist met daarin een lijk aantrof. Er was iets fout gegaan bij het uitladen van de containers, waardoor hij in plaats van een nieuw aquarium, de overblijfselen van een net gestorven 65-jarige man in zijn winkel bezorgd kreeg.

10. Urn met as wordt leeg meegestuurd

Haar dode moeder in een urn meenemen, moet niet leuk geweest zijn voor een vrouwelijke passagier van Alaska Airlines. Maar de urn leeg terug ontvangen is al helemaal een drama. Het enige wat terug was te vinden van haar gecremeerde moeder, was een briefje met de mededeling dat de inhoud van de urn geleegd was wegens veiligheidsoverwegingen. Het doel van de vlucht – haar moeder uitstrooien op een mooie plek – is op zijn zachtst gezegd, mislukt.


Hoofdbeeld door: Faisty.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Bemanning smokkelt drugs

Blijkbaar is hoog in de lucht niet altijd ‘high’ genoeg. Afgelopen maandag deed het douanepersoneel van Heathrow een grote drugsvangst.

0
Reisnieuws
Duizenden lege koffers

Ruim duizend koffers zijn zoek op de luchthaven van Brussel. Waarschijnlijk zijn ze gestolen of leeggeroofd tijdens de staking van bagagepersoneel in augustus.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.