Reisnieuws

Transavia wijzigt duikbagagebeleid

Gepubliceerd: 19 aug 2011
0

Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft recent haar beleid aangepast op het punt van duikbagage. Mocht deze voorheen niet mee in de koffer waar ook overige bagage in zat, inmiddels is deze regel van Transavia komen te vervallen.

Begin april heeft Columbus uitgezocht dat het vliegen met duikmateriaal lastig is. Nu mag bij Transavia de duikuitrusting gewoon in de koffer of duiktas mee het vliegtuig in, binnen de op het ticket vermelde bagagevrijdom of binnen de gekochte bagagevrijdom. Transavia heeft in november 2010 namelijk het beleid naar duikers aangepast, zodat ze niet voor al het duikmateriaal extra hoeven te betalen.

Bagagetarieven

Sinds 5 april zijn ook de reguliere bagagetarieven aangepast. De bagagetoeslag is uit de ticketprijs gehaald en elke koffer moet nu dus apart betaald worden. Dit is per enkele reis voor een koffer van vijftien kilo € 7 en per twintig kilo € 10. Je duikspullen mag je gewoon vervoeren in je koffer, mits dat past. Als dit niet past, kun je een apart duikpakket nemen voor € 20. Deze mag maximaal vijftien kilo wegen. Als je boven deze vijftien kilo uit komt, geldt het reguliere overbagagetarief van € 20 per drie extra kilo. Zo kunnen duikers dus voordeliger reizen als ze een duikpakket aanschaffen. Duikers die daaraan niet genoeg hebben, kunnen onder aantrekkelijke voorwaarden een zogeheten sportpakket bijboeken.

Duikers voor duikers

Hiermee is Transavia na Arkefly de tweede Nederlandse luchtvaartmaatschappij die bereid is gebleken om haar beleid met betrekking tot duikbagage aan te passen naar aanleiding van de acties van Duikers voor duikers. Dit is een non commercieel initiatief van Bill Megens, eigenaar van Diveshop.nl, en Rob van der Pas, advocaat in Breda. Duikers voor duikers behartigt de belangen van duikers die vanaf Nederlandse luchthavens naar duikbestemmingen vliegen en hun duikuitrusting als bagage willen meenemen. Ze vinden dat duikbagage niet anders behandeld dient te worden dan overige bagage en strijden hier dan ook voor met de actie.

Goed voorbereid vliegen

Mocht je binnenkort afreizen naar een tropisch duikoord, check dan de website van Duikers voor duikers voor een duidelijk overzicht van het duikbagagebeleid van Arkefly en Transavia, of bezoek de website van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt om na te gaan wat exact de regelgeving is die voor jou van toepassing is.


Hoofdbeeld door: Nita92.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Spelen met haaien

Knuffelen met een witte haai? De meeste mensen worden eerder panisch dan enthousiast van het idee. Mike Rutzen, alias The Sharkman, niet. Deze Zuid-Afrikaanse voormalige visser bestudeert de dieren al jarenlang en kwam erachter dat hij ze tijdelij...

2
Reisnieuws
Duiken in de Kalahari?

Een spannend, waargebeurd verhaal over een duiktocht in een met water gevulde krater in Zuid-Afrika.

0
Reisnieuws
Duiken met levensgrote manta's

De Malediven is een van het laatste eilandenrijk dat grotendeels onaangetast is gebleven door toeristen. Je vindt hier witte stranden, azuurblauw water en een prachtig onderwaterparadijs. Als je hier gaat duiken kan je onder andere de reuzenmanta ...

3

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.