Reisnieuws

VIDEO: Kunstenaar schildert zonder handen

Gepubliceerd: 26 feb 2012
0

Lieflijke landelijke tafereeltjes, kleurige bloemen, maar ook apocalyptische combinaties van Griekse mythologische figuren en straaljagers. De Chinese kunstenaar Huang Guofu draait voor geen enkel genre zijn hand om. Het punt is alleen... handen heeft hij niet.

Op zijn vierde verloor Guofu beide armen door een elektrische shock en leerde zichzelf, ondanks zijn handicap, op twaalfjarige leeftijd schilderen. Toen zijn vader ook nog ziek werd, stopte de jonge Huang met school en verkocht zijn schilderijen op straat om zijn vader te kunnen verzorgen. Inmiddels zijn de schilderijen van Huang Guofu zeer gewild in heel China en is de kans groot dat je op je reis door China van hem hoort. Fascinerend om te zien wat er allemaal kan zonder handen.Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Festivalkalender: Augustus

Terwijl hardrockers los gaan op het Britse festival Bloodstock, begint voor moslims de Ramadan. De laatste volle zomermaand is een maand van extremen. Het festivalseizoen is nog volop bezig, geniet er van nu het nog kan. (Foto: Garma Festival)

0
Reisnieuws
Chinezen bouwen Neverland na

Een groep Chinese zakenlieden wil op een eiland ten noorden van Shanghai de ranch van Michael Jackson nabouwen. Neverland zal in China wel veel kleiner worden dan het origineel in de Amerikaanse stad Santa Barbara.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.