Reisnieuws

Top-10 Tatoeages

Gepubliceerd: 10 aug 2011
2

Tatoeages zijn helemaal hip tegenwoordig. Toch is deze vorm van lichaamsversiering al eeuwenoud. Er zijn een heleboel stammen die te herkennen zijn aan hun tattoos. Columbus zet de top 10 tatoeages en de betekenis per volk op een rij.1: Peul

De Peul vrouwen in Mali hebben vaak een tatoeage om hun mond. Deze bestaat uit een dikke, zwarte rand om de lippen. In haar puberteit krijgt een vrouwelijke Peul al een rand om het onderste deel van de lip getatoeëerd. Als de vrouw trouwt, wordt er ook een zwarte rand om het bovenste deel getatoeëerd. Vroeger werd de tatoeage gebruikt om slavenhandelaren die op zoek waren naar een ongeschonden meisje, af te schrikken. Tegenwoordig wordt het beschouwd als versiering, om de schoonheid van de vrouw aan te tonen en is het een teken van verbondenheid aan de Peul stam.
De tatoeage wordt aangebracht met henna en een naald. Dit doet de vrouw of het meisje zelf of het wordt gedaan door andere Peul vrouwen.
Beeld door: Movos.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Top-10 Feestelijke foto´s

December was met Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar thuis ongetwijfeld een gezellige boel. Maar wereldwijd weten ze ook wel een feestje te bouwen; dat hebben de foto's van de Reisreporters binnen het toepasselijke maandthema 'Feest en festivals' wel ...

7
Reisnieuws
Top-10 Lichaamsversieringen

Overal ter wereld zie je 'rare' vormen van lichaamsversiering. Waarom rekken vrouwen hun nek op of dragen joodse mannen pijpenkrullen? Columbus zet de tien meest bijzondere lichaamsversieringen op een rijtje en geeft uitleg.

2
Reisnieuws
Door: Frijke Broos
Top-10: Architectuur foto's

In juli vroeg Columbus de Reisreporters hun mooiste architectuurfoto's te uploaden. Dit resulteerde in vele prachtige foto's. De redactie selecteerde de tien mooiste architectuurbeelden die over de hele wereld zijn genomen.

4

Reacties van bezoekers Reageer

treglem

Door: treglem • Geplaatst op

Wat een geweldige serie. Naast de zeer bijzonder fraaie decoratieve beelden ook voorzien van zeer interessante informatie. Dikke pluim !!!!

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Fantastische serie!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.