Reisnieuws

Nep-koraalrif in de Rode Zee

Gepubliceerd: 15 okt 2007 0
Israël en Jordanië hebben een nep-koraalrif laten maken in de Rode Zee, waar nieuwsgierige vissen en duikers op af moeten komen. De landen zien het als oplossing voor de grootschalige vervuiling door schepen en vernieling door onervaren duikers van het koraalrif in de Rode Zee.
De Rode Zee is een enorm populaire duikbestemming, maar zoals overal ter wereld, worden ook hier de riffen ernstig bedreigd. Boten zijn onder meer boosdoeners doordat ze voor anker gaan op plekken met kwetsbare riffen. Ook onervaren duikers kunnen schade veroorzaken. Israël en Jordanië hebben de handen in één geslagen en een nep-koraalrif op de boden van de Rode Zee laten zakken. Op zich is er niets aantrekkelijks aan deze grote cementblokken, maar vissen denken hier anders over. Al meer dan twintig nieuwsgierige soorten zwemmen er rond. De vissen op hun beurt trekken weer duikers aan.

Het koraalrif in de Rode Zee is ongeveer 500 jaar oud en 793 kilometer lang. Het is na het Australische Great Barrier Reef het grootste koraalrif ter wereld.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?