Reisnieuws

Vieze hotels grootste ergernis

Gepubliceerd: 09 aug 2011
0

Vakantiegangers lijken over het algemeen wel tevreden te zijn over hun vakantie. Maar we zouden geen Nederlanders zijn als we toch niet wat te klagen hadden. Zo staat de hygiëne van hotels deze zomer weer flink ter discussie. Ondanks de fooi die voor de schoonmaaksters wordt achtergelaten, blijven er toch nog haren achter in het doucheputje.

Uit recent onderzoek van Vakantiepanel.nl onder 1500 teruggekeerde vakantiegangers blijkt meer dan de helft van de Nederlanders slechte ervaringen te hebben met de hygiëne op hun vakantieadres. Slechte schoonmaak wordt door reizigers als grootste ergernis gezien, op ruime afstand gevolgd door kakkerlakken, vies beddengoed, schimmel, vreemde geurtjes, een vies douchegordijn en ander ongedierte.

Schimmel in de badkamer

Voorbeelden van slechte schoonmaak zijn onder andere haren en schimmel in de badkamer, een vieze keuken, etensresten die allerlei insecten aantrekken, vlekken in de vloerbedekking en het beddengoed, een schoonmaakbeurt met een vieze dweil en vreemde geurtjes. Dit geldt niet alleen voor goedkope hostels; ook stadshotels komen er qua hygiëne vaak niet goed vanaf.

Spanje smerigste land

In de top-drie landen waar Nederlanders de slechtste ervaringen op het gebied van hygiëne hadden, staan de populaire vakantielanden Spanje, Griekenland en Turkije, terwijl Londen en Istanbul de steden zijn die het meeste worden genoemd vanwege de slechte schoonmaak. In Spanje en Griekenland wordt naast slechte schoonmaak ook veel geklaagd over ongedierte, zoals kakkerlakken. Deze beestjes zijn we in Nederland niet gewend en beschouwen we dan ook vaak als een teken van slechte hygiëne.

Spartaanse omstandigheden erger

Volgens Daan Lodewijks, general manager van Vakantiepanel.nl, kan het zelfs nog erger: 'De heftigste verhalen over onhygiënische toestanden komen nog altijd van backpackers die verre reizen maken en verblijven in goedkope accommodaties onder Spartaanse omstandigheden.'

Grotere fooi

Ondanks dit soort horrorverhalen laten Nederlanders hun vakantie niet snel bederven. Maar klagen erover doen we wel graag. Het Vakantiepanel oppert: 'Misschien moeten we toch maar direct aan het begin van de vakantie een flinke fooi neerleggen voor de schoonmakers. Wie weet helpt het en hoeven we ons minder te ergeren.'


Waar stoor jij je het meest aan op vakantie? Heb jij ook horrorverhalen van gore hotelkamers of staat bij jou iets anders met stip op één? Laat het ons weten via de reacties hieronder!


Hoofdbeeld door: StephL.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
10 Vreemdste hotelverzoeken

Bij het boeken van je hotel kun je veel verder gaan dan het verzoek om een kamer met uitzicht op zee, zo blijkt uit de vele rare vragen die hotels krijgen van gasten. Columbus somt tien vreemde hotelverzoeken voor je op.

0
Reisnieuws
Wat te doen bij een slecht hotel

Tijdens het reizen kom je weleens terecht in een shabby hotelkamer. De kamer stinkt, is niet schoon of is té gehorig. Help is on the way! Columbus geeft je acht tips over wat te doen bij een slecht hotel.

0
Reisnieuws
Slechtste hotelervaringen

Ook weleens in een bar slecht hotel terechtgekomen? Accommodatie is een van de belangrijkste zaken tijdens een vakantie, toch schort er vaak iets aan. Ongewenste gasten in de vorm van ongedierte is ergernis nummer 1. Dat blijkt uit een enquête na...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.