Reisnieuws

Zo voorkom je fouillering

Gepubliceerd: 08 aug 2011
1

Gefouilleerd worden is voor niemand het ideale begin van de reis. Helaas is voorkomen onmogelijk, maar volg deze 6 tips en de kans dat je uit de rij wordt gehaald, is wel erg klein.

1. Haal alles uit je zakken

Een metaaldetector gaat af door - de naam zegt het al - metaal. Haal dus vóórdat je door het poortje loopt alles, maar dan ook echt alles van metaal uit je broekzakken en van je lijf. Dus ook kettinkjes, je riem, je portemonnee en je piercing. Je schoenen kun je ook maar beter uittrekken, want ook deze kunnen met stalen neuzen of metalen vetergaatjes de detector wel eens triggeren. Blijft de sirene afgaan, ook al heb je alle noodzakelijkheden uitgetrokken, dan is de kans op een strip search groot.

2. Ga in de rij met de bodyscanner staan

Als je liever gescand dan gefouilleerd wordt, kies dan de rij waar een bodyscanner staat. Zo voorkom je dat je gefouilleerd wordt door een beveiligingsbeambte in plaats van gescand door een machine.

3. Doe strakke kleding aan

Beter een strak t-shirt dan die slobbertrui die zo lekker zit. Daaronder zou je namelijk zomaar een kapmes kunnen bewaren. Althans, zo denkt het personeel. Trek dus kleding aan die zo strak zit, dat de contouren van het kapmes te zien zouden zijn - als je het tenminste bij je zou dragen.

4. Gedraag je niet verdacht

Schichtig om je heen kijken, zweet op je voorhoofd, zenuwachtig aan je lip pulken. Verplaats je in het personeel en je zou jezelf er ook uitpikken. Oefen thuis voor de spiegel op je pokerface, met vriendelijke glimlach. Probeer zo kalm en rustig mogelijk over te komen, om verdenking te voorkomen.

5. Beklaag je niet over de beambtes

Hoe onprofessioneel, onhandig of onbeleefd je het luchthavenpersoneel ook vindt, houd je mening even voor je tot je door de security check bent. Je luidkeels beklagen doet een snelle gang door de check geen goed. Ook niet handig is om de lolbroek uit te hangen. Personeel houdt niet van humor, behalve die van henzelf. En dat is jou zo lang mogelijk bezighouden, bijvoorbeeld door je te fouilleren. Een grap maken over een bom in je koffer kan je bovendien echt duur komen te staan: het is vaak al genoeg reden om je aan de grond te houden.

6. Neem de lijst met verboden artikelen door

Bekijk thuis nog even goed de lijst met artikelen die niet mee het vliegtuig in mogen. Dat voorkomt dat je langer bij de check staat dan nodig en verhoogt het risico dat ze je gelijk ook maar even fouilleren. Denk ook aan de vloeistoflimieten en zaken als batterijen.

En mocht het toch zover komen dat ze juist jou eruit pikken? Tel tot tien, visualiseer dat mooie strand waar je binnen een paar uur zal liggen, bedenk dat de beambte daar niet heen mag en voor je het weet, loop je alweer richting de gate.

Hoofdbeeld door: Kensky1970.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
 
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Betalen om controle te vermijden?

Natuurlijk wil je niet omkomen bij een terroristische aanslag doordat een onguur type door de luchthavenbeveiliging is gekomen met een bom in zijn broek, maar er zijn ook incidenten waarbij de ordehandhavers te ver gaan tijdens het fouilleren. Het...

0
Reisnieuws
Voorbereid op reis

Een goede voorbereiding voordat je op reis gaat is erg belangrijk. Het is tenslotte vervelend om slecht verzekerd in het buitenland te stranden. Daarom zetten wij hier een paar tips op een rij voor een goed begin van de reis.

0
Reisnieuws
Security Scan Schiphol

Vanaf nu wordt de Security Scan ingezet op Amsterdam Schiphol Airport bij de security en douanecontrole van passagiers. In een oogopslag kan dan gezien worden of de reiziger verboden voorwerpen draagt. Dit gebeurt door een straling die wel door de...

0

Reacties van bezoekers Reageer

flintstone

Door: flintstone • Geplaatst op

Prothese / Pacemaker en ander metaal gerei,
In de meeste ziekenhuizen kunt u een pasje aanvragen met in het Engels alle gegevens van de gebruikte materialen .Voorkomt veel gedoe ,vooral in bepaalde (kromme bestemmingen ).
Goede Reis Fred

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.