Reisnieuws

Zuinig op reis: 7 tips

Gepubliceerd: 10 aug 2011
1

Wie kent het niet: Je gaat op reis en bij thuiskomst is je banksaldo toch lager gezakt dan je je had voorgenomen. Reis prijsbewust, volg onze adviezen en je staat niet voor onverwachte budgetverrassingen: 7 tips voor een zuinige reis.

1. Reken je niet rijk met de lokale valuta

Na een bezoek aan het wisselkantoor in, zeg Indonesië, loop je de deur uit met een flinke stapel biljetten. Met 120.000 rupiah in je hand, voel je al snel de koning te rijk. Voordat je geld uitgeeft als water, kun je maar beter voor jezelf vooraf een handige omrekenfactor bedenken. Liefst met minder dan drie decimalen en afgerond op 0,5. Dat maakt het een stuk gemakkelijker op reis.

2. Reis met vrienden

Niet alleen is het erg gezellig, reizen met vrienden kan ook de kosten van je reis flink drukken. Met zijn vieren in een huisje is altijd nog goedkoper dan een hotelkamer in je uppie. Nog beter voor je budget is het als je in je vakantiehuis ook kunt koken. Scheelt een week lang eten buiten de deur en het is nog leuk ook!

3. Vermijd de toeristische wijken

Je lunch en je souvenir koop je het liefst in een wijk buiten de drukke, toeristische hotspots. Bedenk dat die leuke souvenirshop met schattige Eiffeltorentjes niet voor niets pal naast de Eiffeltoren zit. De eigenaar is niet gek en is bekend met het begrip impulsaankoop. Ga liever naar een wijkje achteraf, waar je heel wat euro's minder kwijt bent.

4. Bedenk goed wat je souvenir je waard is

Die wandeling naar een rustigere wijk is ook nog ergens anders goed voor. Onderweg kun je je namelijk afvragen of je dat Eiffeltorentje wel echt nodig hebt. Je doos met souvenirs die je nooit neerzet in huis puilt namelijk al uit. En of je familie thuis blij is met een zoveelste koelkastmagneet uit Griekenland, is wellicht ook iets om over na te denken. Waarom zouden zij een herinnering aan jouw reis nodig hebben? Beter koop je eetbare streekproducten uit je vakantieland. Elke keer als je thuis geniet van lemon marmelade uit Engeland, komen de vakantieherinneringen gegarandeerd ook terug.

5. Neem altijd een fles water en wat snacks mee

Een fles water meenemen als je op pad gaat, is niet alleen goed voor de dorst, maar ook voor je portemonnee. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je het vergeten was en steil achterover sloeg van de prijs voor een flesje bronwater. Ook houd je je budget op peil door zelf snacks mee te nemen. Juist als je suikerspiegel onder het nulpunt is gedaald, kun je in je wanhoop de eerste de beste snackbar inrennen en ben je weer heel wat euro's kwijt.

6. Ken het contract van je mobiel

Oke, misschien niet het leukste onderdeel van de voorbereiding op je reis, maar wel heel slim om te doen. Lees het contract van je provider goed door wat betreft de tarieven van bellen en sms'en. Dat voorkomt verrassingen achteraf op je mobiele telefoonrekening. Heb je een smart phone, vergeet dan ook niet je data roaming in het buitenland uit te zetten. In veel cafés kun je gratis gebruik maken van wi-fi, als je dan toch zo nodig even je mail moet checken.

7. Reis met het openbaar vervoer

Zoek, voordat je tijdens je citytrip achteloos de taxi instapt, even goed uit wat de bus of metro je kost. Vaak is dat veel goedkoper dan een taxi en kun je ook nog eens een meerdaagse kaart met korting kopen.

Houd met deze tips je budget in de gaten en je houdt misschien zelfs geld over voor een leuke nieuwe trip.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Vliegen fors duurder door taks

De vliegtaks maakt vliegen vanuit Nederland steeds duurder. Vooral prijsvechters merken dit en verlaten massaal Schiphol. Waardoor je als reiziger straks veel meer betaalt voor een vliegticket.

0
Reisnieuws
Vrijwilliger verspilt tijd en geld

Vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland is voor veel mensen een goede manier er een tijdje tussenuit te knijpen en tegelijkertijd anderen te helpen. 'Maar veel mensen realiseren zich niet dat hun bijdrage soms meer kost dan oplevert', aldus ont...

0
Reisnieuws
Duurste reis ter wereld

Als je nu eens de hoofdprijs won in de loterij, wat voor geweldige reis zou je dan wel niet kunnen maken? Het Los Cabos Resort in Mexico geeft hier graag antwoord op. Voor een bedrag van zes miljoen euro krijg je daar luxe en entertainment zonder ...

0

Reacties van bezoekers Reageer

MathuBloom

Door: MathuBloom • Geplaatst op

Ik geef altijd MEER geld uit als ik met vrienden reis. In je eentje eet je vaak soberder, ga je nooit een biertje drinken of wil je de privacy van een eigen kamer. Daarnaast is het veel makkelijker om alleen te liften en uitgenodigd te worden door families om mee te eten of door nieuwe vrienden om mee te gaan naar ...... waar dan ook. Als je de budget manier reis dan is alleen reizen 100% zeker de goedkoopste manier.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.