Reisnieuws

Zo overleeft je relatie de vakantie

Gepubliceerd: 01 aug 2011
0

Samen op wereldreis is de beste test voor je relatie. Overleven jullie dit, dan zit het wel snor met jullie. Maar hoe doe je dat eigenlijk, samen reizen? En wat moet je vooral níet doen? 7 do’s en don’ts op een rij.

1. Maak van je reis geen relatietest

Zit je relatie goed, dan kan die tijdens de reis ook wel tegen een stootje. Maar stoor je je thuis al buitenproportioneel aan rondslingerende sokken van je geliefde, bedenk dan dat de rommel die hij of zij op reis maakt, nog veel erger zal zijn. Vraag jezelf af of je deze en andere reisirritaties wel opzij zal kunnen zetten. Is het antwoord nee, houd het dan maar liever bij een weekendje Veluwe.

2. Leg je voorkeuren naast elkaar

Houd jij ervan midden in de jungle in een hangmat te overnachten met de geluiden van apen om je heen, terwijl je lief een voorkeur heeft voor vijfsterrenhotels met ontbijt op bed? Dat kan lastig worden. Overleg vooraf wat ieders idee van een ideale vakantie is en als daar nogal wat verschil tussen zit, is je ideale partner misschien toch niet je ideale reisgenoot.

3. Vergelijk je uitgavenpatroon

Een ander punt om rekening mee te houden, is hoeveel geld er uitgegeven gaat worden. Ruzie over financiën scoort hoog in de top-tien van echtscheidingsoorzaken. Wil je voorkomen dat je op straat ruzie moet maken omdat jij dat driesterrenrestaurant te duur vindt, bespreek dan vooraf je budget.

4. Bepaal wie er wel en niet mee mag

Zijn jullie plannen eenmaal aan vrienden en familie bekendgemaakt? Dan is de kans vrij groot dat zich spontaan een reisgenoot aanbiedt. Wel zo handig dus om van tevoren af te spreken of jullie überhaupt gezelschap willen en zo ja, wie wel en niet. Zie je buurman Kees wel zitten, maar je schoonmoeder niet? Bespreek dit met je lief om teleurstellingen, vooral van schoonmoeder, te voorkomen.

5. Neem kwalitijd voor elkaar

De route plannen, een hotel kiezen, welke hotspots moeten we nog zien, waar gaan we hierna heen? Voor je het weet, ben je alleen nog maar reisgenoten in plaats van geliefden. Plan tijdens de reis ook eens een romantisch etentje bij kaarslicht. En neem de tijd voor een strandwandeling bij volle maan. Wel zo goed voor je relatie.

6. Sta open voor avontuur

Heeft je partner zich voor de tiende keer vergist in de afslag, bedenk dan dat de verkeerde afslag misschien wel heel goed uitpakt. Misschien zie je net die ene prachtige vallei die jullie anders voorbij waren gereden. Of je ontdekt net dat ene schattige hotelletje dat niet in de reisgids stond. Sta open voor onverwachte gebeurtenissen. En voor het gebrek aan kaartlees- en andere vaardigheden van je partner.

7. Koop een gps

Heb je echt heel erg je best gedaan om je avontuurlijk op te stellen, maar lukt dat niet zo? Koop een gps om verder kaartleesleed en ruzie onderweg te voorkomen. Wel zo makkelijk en veilig voor je relatie.

Tuurlijk, een ruzietje hier en daar kan voorkomen en is zelfs gezond voor je relatie. Maar je reis samen wordt helemaal onvergetelijk als je deze tips volgt. Goede reis!


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Zo maak je vrienden op reis

Alleen reizen wil niet zeggen dat je alleen moet zijn: reizen is de perfecte manier om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen te sluiten. Columbus geeft je tien tips om onderweg gemakkelijk vrienden te maken.

1
Reisnieuws
Vrienden spotten met je mobiel

Stel je voor: een kaart op je mobiele telefoon waarop je kunt zien of er vrienden in de buurt zijn en of er een café is om af te spreken. Toekomstmuziek? Niet met de dienst die het Amsterdamse Nulaz.com aanbiedt

0
Reisnieuws
Stel reist op andermans kosten

Edward Anderton en Jocelyn Kirsch, een jong stel uit Philadelphia, reisde ondanks hun eigen welvaart op kosten van anderen de hele wereld rond. Een jaar lang.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.