Reisnieuws

Oudste muurschildering ontdekt

Gepubliceerd: 12 okt 2007 0
Archeologen zijn altijd op zoek naar tekenen van leven uit het verleden. Franse archeologen hebben tijdens hun zoektocht in Syrië de oudste muurschildering ter wereld ontdekt.
Volgens hen is het tafereel - een oppervlakte van twee vierkante meter - elfduizend jaar oud en hiermee de oudste muurschildering ter wereld. Tot nu toe ging deze eer naar een prehistorische tekening in Turkije, die waarschijnlijk zeker 1500 jaar jonger is dan het net gevonden exemplaar. In zowel Turkije als Syrië zijn muurschilderingen belangrijke toeristische trekpleisters.

De wit, zwart en rood geblokte schildering is op de Syrische vindplaats Djade al-Mughara gevonden, ten noordoosten van de stad Aleppo. Deze stad staat bekend als één van de oudste constant bewoonde steden ter wereld.

Naast de gevonden afbeelding is er nog een tekening ontdekt. Naar verwachting is deze volgend jaar helemaal uitgegraven. In Syrië worden veel archeologische vondsten gedaan en er werken dan ook zo’n 120 teams aan opgravingen.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.