Reisnieuws

Vergoeding vertraging zelden geïnd

Gepubliceerd: 22 jul 2011
0

Bijna de helft van de vliegtuigpassagiers die recht hebben op compensatie bij vertraging en annulering, doet niet de moeite om dit geld te innen. Dat laat Spits Nieuws vandaag weten.

Volgens Marc van Erven, topman van rechtsbijstandverzekeraar ARAG, blijven jaarlijks miljoenen euro's liggen omdat passagiers niet voldoende op de hoogte zijn van de Europese regelgeving, die gedupeerde luchtvaartpassagiers moet beschermen. ARAG heeft uitgezocht dat er maar liefst 16.500 vertragingen en annuleringen op Schiphol waren in 2010, maar dat er slechts 8.500 keer een klacht werd ingediend.

€ 400 compensatie

Hoewel passagiers veel moeite blijken te hebben met het daadwerkelijk verkrijgen van compensatie, stelt Van Erven dat klanten die een klacht indienen wel gemiddeld € 400 terugkrijgen van hun luchtvaartmaatschappij. Via de Flight Claim Service van ARAG is snel te controleren of je recht hebt op compensatie. Om de passagier extra van dienst te zijn, is vanaf 3 augustus ook op Twitter te zien welke vluchten zodanig vertraagd zijn dat compensatie geëist kan worden.

Vandaag drukste dag op Schiphol

Luchthaven Schiphol gaat er vanuit dat vandaag de drukste dag van het jaar gaat worden: er worden maar liefst 171.000 passagiers verwacht, die vertrekken, danwel aankomen of overstappen. Een kleine kink in de kabel kan op een dag als deze al voor flink veel vertraging zorgen en dus grijpen belangenorganisaties hun kans om de passagiers te helpen. Zo heeft Greenclaim.nl een stand op de luchthaven om gedupeerden te kunnen informeren. Schiphol zet vandaag ook extra medewerkers in, om passagiers te informeren.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Frijke Broos
Geen vergoeding bij vertraging

Passagiers blijken in de praktijk bij vertragingen toch geen geld uitgekeerd te krijgen, terwijl zij wel wettelijk recht hebben op een vergoeding. Dat meldt EénVandaag in haar uitzending van 12 augustus 2010.

0
Reisnieuws
Vertraging? Krijg €600 terug!

Door de uitspraak die de rechter vorige week in Haarlem heeft gedaan is het als passagier een stuk makkelijker geworden om geld terug te krijgen bij vertraagde vluchten. Er hoeft geen rechtbank meer aan te pas te komen, want je kunt de vergoeding,...

15
Reisnieuws
Geld bij vertraagde vlucht

Met de nieuwste EU-wet die vandaag door het Europees Hof van Justitie is vastgesteld, wordt het wachten op een vertraagd vliegtuig een stuk minder vervelend. Passagiers die meer dan drie uur vertraging oplopen hebben recht op een vergoeding van de...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.