Reisnieuws

Going Dutch gaat naar Beijing

Gepubliceerd: 10 okt 2007 0
Aanstaande zaterdag vindt het eerste officiële Going Dutch evenement plaats in de Jaap Eden Baan te Amsterdam. Going Dutch is een groep van veertig avonturiers die in juni 2008 met een oranje karavaan van voertuigen naar de Olympische Spelen in Beijing afreist.
In een oranje stadsbus, die wordt gevolgd door meer dan twintig oranje voertuigen, reizen de leden van Going Dutch door minstens veertien landen naar de Olympische Spelen in Beijing. Ze willen de sporters steunen, maar ook zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel Right To Play. Aanstaande zaterdag in de Jaap Eden Baan begint de inzamelingsactie al, schaatsers moeten dan het eerste sponsorgeld binnenhalen voor Right to Play.

De leden van het Going Dutch Team streven er naar de mooiste reis van hun leven te maken. Hun doelstelling: onder meer de sport stimuleren, omdat ze er heilig van overtuigd zijn dat het verschillende culturen nader tot elkaar brengt. Alle deelnemers aan de trip nemen zelf de organisatie van de reis op zich.

Right To Play werkt in ontwikkelingslanden over de hele wereld. Hun medewerkers worden ingezet in vluchtelingenkampen, bij het werken met voormalig kindsoldaten en bij kinderen die hun ouders zijn verloren door hiv of aids.

Meer informatie is te vinden op www.amsterdambeijing.com

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

5x inspirerende reisvideo’s van Zuidoost-Azië

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties in Zuidoost-Azië?

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties...