Reisnieuws

Zo vermaken hotelgasten zich

Gepubliceerd: 14 jul 2011
0

Ook zo nieuwsgierig naar wat de hotelgasten in de kamer naast je uitspoken? Liggen ze gezapig te zappen op bed of gaat het er tussen de lakens spannender aan toe? Uit onderzoek van Hotels.com blijkt dat dat nogal verschilt per nationaliteit.

Nachtelijk vermaak

Hoewel Italianen bekend staan als een machovolk, staan ze wat betreft stoeipartijtjes op de hotelkamer 'slechts' op nummer vier. Nog niet eens de helft (46%) van de ondervraagden geeft aan dat ze tijdens hun laatste hotelbezoek niet alleen maar hadden geslapen in bed. Ze worden tussen de lakens verslagen door de Fransen (47%). Verrassend genoeg is het Deense volk ook niet te beroerd voor een nachtelijke escapade (50%), maar de Spanjaarden spannen de kroon. Op de vraag of ze tijdens hun laatste verblijf in een hotel de liefde hadden bedreven, zei 62% 'ja': hiermee staan ze met stip op één.

Pyama aan?

Wat de hotelgasten in bed dragen, verschilt ook per land. Zo draagt één op de vier Britten liever niets en bij de Noren stelt eveneens een op de drie ondervraagden liever in adamskostuum te slapen. Eenmaal in slaap gevallen, slaapt een derde van de Aziaten het liefst op zijn rug met de armen omhoog, de zogenaamde starfish. Bij de Europeanen is de positie op de zij met de armen omlaag favoriet bij een kwart van de ondervraagden.

Slaapmutsje

En dan is er nog de vraag hóe we in slaap vallen. De Britten en Ieren nemen hiervoor graag een slaapmutsje, terwijl de Australiërs tv en boeken nodig hebben om weg te dromen. Zij hebben er sowieso moeite mee om niet thuis te slapen. Slechts 10% slaapt beter in een hotelbed dan thuis. Mexicanen daarentegen hebben hier niet zo'n last van. Meer dan de helft van hen geeft zelfs aan beter te slapen in een hotelbed dan in hun eigen vertrouwde bed.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Wat te doen bij een slecht hotel

Tijdens het reizen kom je weleens terecht in een shabby hotelkamer. De kamer stinkt, is niet schoon of is té gehorig. Help is on the way! Columbus geeft je acht tips over wat te doen bij een slecht hotel.

0
Reisnieuws
Slechtste hotelervaringen

Ook weleens in een bar slecht hotel terechtgekomen? Accommodatie is een van de belangrijkste zaken tijdens een vakantie, toch schort er vaak iets aan. Ongewenste gasten in de vorm van ongedierte is ergernis nummer 1. Dat blijkt uit een enquête na...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.