Reisnieuws

Mekka zoeken in de ruimte

Gepubliceerd: 09 okt 2007 0
Alweer is er een probleem bij het reizen in de ruimte opgelost. Maleisië komt namelijk met de eerste gids voor moslims in de ruimte. Nu kunnen dus ook mensen van deze religie met een gerust hart een tripje naar het universum maken.
De Saudische prins Sultan bin Salman was tijdens zijn reis met het ruimteveer Discovery in 1985 tegen een aantal problemen opgelopen. Zo was het tijdens het bidden niet altijd mogelijk Mekka te vinden en de gewichtsloosheid gaf problemen bij het knielen.

Het boekje met de titel 'Richtlijnen voor het uitvoeren van islamitische rituelen in het International Space Station' geeft hierover adviezen. Daarnaast komen onderwerpen als ritueel wassen en de ramadan aanbod.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat morgen de Maleisische chirurg Seikh Muszaphar Shukor met een Russische raket naar het internationale ruimtestation ISS. Ter voorbereiding hierop heeft het Maleisische ministerie van Islamitische Ontwikkeling in samenwerking met wetenschappers en Korangeleerden de gids samengesteld. Er komen vertalingen in het Engels, Arabisch en Russisch.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...