Reisnieuws

FOTO: Origineel megajacht

Gepubliceerd: 30 jun 2011
0

De Zuid-Koreaanse designer Kim Hyun-Seok heeft wel een heel apart jacht van zijn tekentafel laten rollen. Met zijn unieke design is de 125 meter lange Voronoi dan ook een buitenbeentje die de plezierjachten van de Russische oligarchen zal doen verbleken.

Het luxe megajacht moet, met zijn ingewikkelde roosterstructuur en extravagante faciliteiten, voor opwinding zorgen bij de gasten. Kim Hyun-Seok heeft zich dan ook eerst in de wiskunde verdiept, voordat hij het uiteindelijke resultaat op papier zette.

Het Voronoi-patroon

De Voronoi dankt zijn naam aan de gelijknamige Russische wiskundige Georgy Voronoi. Het Voronoi-patroon is een speciale methode waarbij overbodige stukken ruimte worden verwijderd, waardoor je met zo weinig mogelijk materiaal toch de meest robuuste structuren kan creëren. Kim-Hyun Seok zegt dat hij zich heeft laten inspireren door libellenvleugels.

Dobberend paradijs

Naast zijn unieke bijenkorfstructuur beschikt de Voronoi verder ook nog over een zwembad, jaccuzi, eetkamer, bar, tuin, sky lounge en zelfs een golf green. Met zijn 125 meter is hij tien meter langer dan het superjacht van Roman Abramovich en slechts een metertje kleiner dan het jacht van Microsoft mede-oprichter Paul Allen.

Tofi Trimaran

Voorlopig bestaat de Voronoi alleen nog op papier, maar Kim Hyun-Seok hoopt zijn creatie zo snel mogelijk te water te laten. Hij heeft dit jaar ook al de Droomboot Millennium Yacht Design prijs gewonnen voor een concept van een boot die de vorm heeft van een ruimteschip: de Tofi Trimaran.
Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Boek een zeppelincruise!

Wie graag iets exclusievers wil dan een 'gewoon' vijfsterrenhote of luxe cruise, kan binnenkort een zeppelincruise boeken. Het Haagse bedrijf Aerwin Technologies biedt als enige ter wereld een cruise met het luchtschip aan.

0
Reisnieuws
Met je eigen huis de wereld rond

Als je houdt van reizen, maar je wilt wel de comfort en ruimte van thuis dan is het Residential Cruise Ship misschien een optie. Stel je voor: een flatgebouw op het water, die ook nog eens de wereld rond vaart. Het nieuwe project heet de Magellan.

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Grootste cruiseschip ter wereld

De Princess Kaguya moet het grootste cruiseschip ter wereld worden. In 2012 is ze klaar en ze meert datzelfde jaar nog bij ons aan. Het schip wordt uitgerust met 55 restaurants, een megawinkelcentrum, een sporthal en bijna tienduizend vierkante me...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.