Reisnieuws

Grootste vliegtuigirritaties 2011

Gepubliceerd: 14 jun 2011
2

Op vakantie gaan is leuk, maar de reis naar je bestemming is vaak erg vermoeiend en zit vol irritaties. Vooral in het vliegtuig geven reizigers aan zich erg te kunnen ergeren aan hun medepassagiers.

1. Stinkende medepassagiers

Uit Amerikaans onderzoek blijkt de grootste ergernis een medereiziger met een indringende penetrante lichaamsgeur te zijn, vooral als hij pal naast je komt zitten. Onder de 3000 Amerikaanse luchtreizigers, die marketing bureau DDB Worldwide Communications Group Inc heeft ondervraagd, blijkt maar liefst 63% zich aan de sterke lichaamslucht van anderen te ergeren. Helaas zijn vliegtuigen nog steeds niet uitgerust met douches.

2. Krijsende kinderen

Ook jengelende kinderen of babies die maar niet ophouden met krijsen, scoren hoog: zij zijn voor 23% van de respondanten een grote vorm van irritatie. Helaas is het vaak moeilijk om daar wat aan te doen, zo zullen ook de gezichten van de ouders getuigen die beschamend hun best doen om het kind te sussen. Deze ergernis zul je waarschijnlijk al lijdend moeten zien uit te zitten.

3. Kwebbeltante

Zit je, dagdromend over je komende vakantie, uit het vliegtuigraampje naar de wolken te staren, begint het omaatje naast je ineens tegen je te kwebbelen over de reizen die ze met haar inmiddels overleden man heeft gemaakt. Na een half uur beleefd knikken ben je het zat om te luisteren naar haar saaie museumuitstapjes. Net als 8%van de onderzochte mensen, die een vervelend persoon die maar ongeremd doorgaat met kletsen hoog op hun ergernislijstje hebben staan.

4. Overgewicht ook vervelend bij anderen

Het is niet fijn om naast iemand te zitten die zo'n groot formaat heeft, dat je er niet makkelijk langs kan als je naar het toilet moet of die met zijn omvang iets te veel in jouw persoonlijke comfortzone komt. Daarom wil 6% niet graag naast een persoon met ernstige obesitas zitten.

5. Fight for your right

Opmerkelijk is dat het achteruit zetten van de stoelleuning niet in de onderzoeksresultaten van de Amerikaanse enquete naar voren komt, terwijl nota bene vorige maand een gevecht in een vliegtuig uitbrak, omdat een passagier zich zo erg stoorde aan een medereiziger die ongevraagd de vliegtuigstoel naar achter had gezet. Het gevecht liep zo erg uit de hand dat het vliegtuig, een United Airlines vlucht van Washington naar Ghana, genoodzaakt was om terug te keren. Uit een recent onderzoek van Vakantiepanel.nl onder bijna 1300 vakantiegangers staat deze ergernis wel degelijk bovenaan.

Columbus gaf al eerder een top 8 ergernissen en een top 10 ergernissen in een vliegtuig. Daarin waren het schoppen tegen de stoel en het verstellen daarvan de grootste irritatiefactoren.


Stoor jij je ook het meest aan stinkende medepassagiers, of heb je een andere irritatie die bij iedere vlucht weer boven komt? Laat het ons weten!

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Top-10 irritaties in vliegtuig

In opperbeste stemming stap je het vliegtuig in, op weg naar misschien wel je droombestemming. Totdat dat kind begint te jengelen, de buurman ellenlange oninteressante verhalen begint te vertellen of je de stoel van je buurman in je nek krijgt. He...

6
Reisnieuws
Top-8 ergernissen in vliegtuig

Erger je je in vliegtuigen ook zo aan vieze toiletten, een enorme kletkous als buurman en onbeschofte stewardessen? Honderden mensen deelden hun mening over hun grootste vakantie-ergernis.

2
Reisnieuws
Ryanair wil vetbelasting

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat wellicht te zware passagiers vragen om meer te betalen voor een vlucht. Zij is op dit idee gekomen nadat uit een enquête bleek dat een groot deel van de passagiers daar een voorstander van is.

0

Reacties van bezoekers Reageer

LHaneveld

Door: LHaneveld • Geplaatst op

Misschien omdat het voor niks is sterke drank waar somige mensen niet tegen kunnen,
daardoor vervelend/lastig worden.
bert

markolk

Door: markolk • Geplaatst op

grote ergernis tijdens lange vluchten: in het gangpad/bij de pantry luid kletsende mensen die in de tijdzone van vertrek blijven "hangen" en er geen begrip voor hebben als je wilt slapen, omdat je nu eenmaal 's ochtends om bv 6.30 aankomt op de plek van bestemming, en daar nog een dag te gaan hebt eer je 's avonds kunt gaan slapen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.