Reisnieuws

VIDEO: Zwemmen met kwallen

Gepubliceerd: 26 jun 2011 2
Zwemmen tussen miljoenen kwallen? Dat is voor de meeste mensen eerder een nachtmerrie dan een droom. Toch is het kwallenmeer in Palau een drukbezochte attractie.
Jellyfish Lake bevindt zich op het Eil Malk eiland in de Republiek van Palau.
Toen zo'n 12.000 jaar geleden het waterpeil van de oceaan zakte, werden deze kwallen afgezonderd in een natuurlijk bassin op het eiland. Doordat ze niet meer hoefden te vrezen voor natuurlijke vijanden, ontwikkelden de kwallen in dit meer zich tot een nieuwe soort. Deze groep is hierdoor zo geëvolueerd dat hun tentakels niet meer giftig zijn. Ook zwemmers hoeven dus niet meer voor deze kwallen te vrezen. Jellyfish Lake is dan ook één van de weinige plekken op aarde waar je zonder bescherming kunt zwemmen tussen deze holtedieren. Vooral als je eens door zo'n beestje gestoken bent en daardoor de zee niet meer in durft, is dit een goede therapie.Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.

deel dit artikel met je vrienden:
 

2 reactie(s) bij "VIDEO: Zwemmen met kwallen"

  • profile image comment

    kan ook in NL, in zeeland zie mijn foto: http://www.columbusmagazine.nl/europa/nederland/zeeland/reisreporter/fotos/314462.html

    Door yuri • geplaatst op 2011-06-29 13:15:26
  • profile image comment

    je krijgt mij daar voor geen goud in!!!

    Door marjoleinderoos • geplaatst op 2011-06-29 11:58:06

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.