Reisnieuws

Eigen munteenheid voor ruimtereizen

Gepubliceerd: 05 okt 2007 0
Het vervolg op ruimtehotels: In samenwerking met het National Space Centre hebben Britse wetenschappers een nieuwe munteenheid ontwikkeld voor betalingen in de ruimte.
Het National Space Centre, opgezet door ruimtedeskundigen van de universiteit in Leicester, verwacht dat ruimtereizen op termijn enorm toe gaan nemen. Daarom ontwikkelde de organisatie, in samenwerking met Britse wetenschappers, een speciale munteenheid voor gebruik in de ruimte: de Quid. De vorm van de Quid – tevens slang voor de Britse Pond – is aangepast. De munt heeft geen scherpe randjes, wat veiliger is als de muntjes in gewichtsloze ruimtes rond gaan vliegen. De ontwikkelaars gebruikten het materiaal Teflon, een plasticsoort dat grote hitte kan verdragen en dat niet alleen voor ruimtepakken en –kabels wordt gebruikt, maar dat ook als antiaanbaklaag op pannen fungeert.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...