Reisnieuws

Virgin duikt naar diepste punt

Gepubliceerd: 02 jun 2011
0

Nu de eerste toeristische ruimtevlucht al volgeboekt is, kan de Britse miljardair Richard Brandon zich volop storten op zijn volgende project: The Virgin Oceanic Expedition, waarin hij met een high-tech onderzeeër het diepste punt van de aarde wil bereiken.

Vorig jaar maakte de 60-jarige topman al bekend dat hij van plan was om een 'onderwatervliegtuig te laten bouwen, waarmee hij de bodem van de oceaan wil gaan verkennen. Hiervoor heeft hij het nieuwe bedrijf Virgin Oceanic opgericht, een zoveelste tak in de succesvolle Virgin lijn.

Testduiken in de vijf oceanen

Inmiddels is het prototype van de diepzeeduiker klaar en zullen de komende twee jaar vijf testduiken in de vijf oceanen plaatsvinden. Het doel is om het diepste punt van de aarde te bereiken. Deze bevindt zich op 11,034 kilometer in de Grote Oceaan en wordt de Marianentrog genoemd.

Onderwatervliegtuig

Sir Richard besloot bij het maken van de diepzeeduiker de technologie van gevechtsvliegtuigen te gebruiken. Met de gedachte 'wat de luchtdruk aan kan, overleeft ook de druk van de oceaan', liet hij het nieuwe onderwatervliegtuig, de Deepflight Challenger, ter waarde van 17 miljoen dollar (ongeveer 11,8 miljoen euro), bouwen.

Street View ook onder water

Als de Deepflight Challenger de proefduiken doorstaat, zal Virgin ook commerciële tours aan gaan bieden. Degenen die zich altijd al hebben afgevraagd hoe de diepste bodem van de oceaan eruit ziet, zullen dus nog even geduld moeten hebben. De mensen die zich zo'n reisje niet kunnen veroorloven hoeven gelukkig niet te treuren, want de gegevens van de Deepflight Challenger zullen ook op Google Earth worden gepubliceerd.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Frijke Broos
Nu: voor € 70.000 de ruimte in

Er lijkt op het gebied van de ruimtereizen een ware prijzenslag gaande te zijn. Nadat Space Adventures recentelijk tickets op de markt bracht voor € 102.000, bijna de helft goedkoper dan Virgin (€ 200.000), kun je vanaf 2014 voor 'slechts' €...

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Virgin lanceert onderzeeër

Nog geen twee maanden nadat Virgin-oprichter Richard Branson zijn ruimteschip voor toeristen onthulde, heeft de topmagnaat alweer een nieuw speeltje in het vizier. Zijn plan: een onderwatervliegtuig.

0
Reisnieuws
Onthulling ruimteschip toerist

Eindelijk is hij voor iedereen zichtbaar. De SS2, het eerste ruimteschip van Virgin voor toeristen. De constructie van het voertuig is begonnen in 2007 en wordt vandaag officieel aan het publiek getoond.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.