Video

VIDEO: Kajakken met zeekoeien

Gepubliceerd: 05 jun 2011 3
Elegante maar toch vreemde dieren, die zeekoeien. Ze lijken als het ware uit de prehistorie te komen, maar ze zijn veel aaibaarder dan een dinosaurus. In Florida kun je in een kajak deze dieren van dichtbij bekijken.

Zeekoeien horen bij de zwaar bedreigde diersoorten en ze worden dan ook steeds beter beschermd. Deze dieren zijn erg nieuwsgierig, dus mensen schrikken dit dier helemaal niet af. Motorboten zijn verboden in de kleinere kanalen van Florida, omdat de propellors deze wel erg vriendelijke dieren kunnen verwonden. Daarom is een kajaktochtje de ideale oplossing. De beste plekken om deze zeekoeien in Florida te spotten zijn Everglades, Cristal River en de Weeki Wachee-rivier.Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.


deel dit artikel met je vrienden:
 

3 reactie(s) bij "VIDEO: Kajakken met zeekoeien"

 • profile image comment

  Op anne maria island (westen van florida) zwommen ze rustig langs ons heen terwijl wij met de kinderen in zee zwommen.. was erg bijzonder!

  Door nhaisma • geplaatst op 2011-06-09 14:12:16
 • profile image comment

  Wat een prachtige video, mooi gemaakt, maar wat een vreselijke muziek bij zulke mooie natuuropnamen, gelukkig kun je het geluid uitzetten.

  Door posth500 • geplaatst op 2011-06-07 11:54:31
 • profile image comment

  In Crystal River kun je ook snorkelen met deze mooie dieren! Echt een geweldige ervaring! Ze vinden het heerlijk als je onder hun vinnen aait!

  Door Danny-Iris • geplaatst op 2011-06-05 18:43:30

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door de lens van Columbus Travel-fotografe Manon van de Zwaal

Fotografe Manon van der Zwaal is recent voor Columbus Travel op reis geweest naar Jordanië. In een interview vertelt ze over haar werk voor Columbus Travel en de bijzondere reis naar Jordanië die ze gemaakt heeft.

Fotografe Manon van der Zwaal is recent voor Columbus Travel op reis geweest naar Jordanië. In een interview vertelt ze over haar werk voor Columbus T...

Video vrijdag: de tien minst ontdekte plekken op aarde

In de nieuwste editie van Columbus Travel nemen we je mee op ontdekkingsreis naar bijzondere plekken en afgelegen oorden. De video voor deze vrijdag past dan ook perfect bij het thema van editie 83. Kijk mee naar de minst ontdekte plekken op aarde. 

In de nieuwste editie van Columbus Travel nemen we je mee op ontdekkingsreis naar bijzondere plekken en afgelegen oorden. De video voor deze vrijdag p...

Ontmoet reisfotograaf Pie Aerts

In zijn nieuwe fotoboek Tales From The Roads Less Traveled plaatst reisfotograaf Pie Aerts eens niet de natuur, maar de mens en zijn leefwijze op een voetstuk. ‘Met dit boek wil ik aantonen dat wij in Nederland nog zóveel kunnen leren van de mensen die langs the roads less traveled leven.’ Wij krege...

In zijn nieuwe fotoboek Tales From The Roads Less Traveled plaatst reisfotograaf Pie Aerts eens niet de natuur, maar de mens en zijn leefwijze op een...