Reisnieuws

24 mensen overboord op cruises

Gepubliceerd: 28 sep 2007
0

Zonnige oorden, cocktails en veel luxe zijn de ingrediënten voor een ideale cruise. Vermissingen en seksueel geweld passen dan ook niet in dit beeld. Toch komen er de afgelopen jaren steeds meer criminele praktijken op cruiseschepen aan het licht.

In een periode van drie jaar zijn er 24 vermissingen van passagiers opgegeven. Het aantal aangiftes van seksueel geweld ligt rond de 170. Hierbij zijn andere geweldaangiftes en diefstallen nog niet meegerekend.

De rederijen van de cruiseschepen wijten de vermissingen aan de passagiers zelf. Zelfmoord en teveel drank zouden de oorzaak zijn dat ze overboord slaan en niet meer terug gevonden worden. Het Congres in Washington denkt hier anders over. Daar staat de veiligheid van passagiers op de schepen hoog op het programma.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Cruiseschip met pensioen

Het oudste nog varende cruiseschip ter wereld, Queen Elizabeth II, zal in 2009 voor de laatste keer haar ankers uitgooien. Dubai eiland Palm Jumeirah is de gelukkige.

0
Reisnieuws
Met je eigen huis de wereld rond

Als je houdt van reizen, maar je wilt wel de comfort en ruimte van thuis dan is het Residential Cruise Ship misschien een optie. Stel je voor: een flatgebouw op het water, die ook nog eens de wereld rond vaart. Het nieuwe project heet de Magellan.

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Grootste cruiseschip ter wereld

De Princess Kaguya moet het grootste cruiseschip ter wereld worden. In 2012 is ze klaar en ze meert datzelfde jaar nog bij ons aan. Het schip wordt uitgerust met 55 restaurants, een megawinkelcentrum, een sporthal en bijna tienduizend vierkante me...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.