Reisnieuws

VIDEO: luipaard zorgt voor bavianenbaby

Gepubliceerd: 08 mei 2011 2
Een ontroerende scene uit Eye of the Leopard van National Geographic waar te zien is hoe een luipaard de zorg op zich neemt voor een bavianenbaby nadat ze de moederbaviaan doodt.
Zoals een roofdier hoort te doen, sluipt de luipaard naar een groep bavianen en krijgt ze er één te pakken. Als ze de baviaan meesleept in een boom, ziet ze nog iets bewegen: het is een bavianenbaby die nog aan z'n moeder hangt. In plaats dat de luipaard deze makkelijke prooi grijpt, besluit ze ervoor te zorgen.

Natuur op zijn kop

'Het was alsof de natuur op zijn kop werd gezet,' zegt Dereck Joubert, de filmmaker die luipaard Legadema, wat 'licht uit de hemel' betekent, voor drie jaar volgde in haar natuurlijke habitat, de Okavango Delta in Botswana. De filmploeg hield de hele nacht de wacht. 'Meerdere malen viel de baby uit de boom,' zegt Joubert. 'Elke keer rende Legadema naar de kleine om de baviaan weer mee in de boom te nemen voor de hyena's de baby te pakken konden krijgen.'

Geen teken van leven

Toen de filmploeg de volgende ochtend weer bij de boom ging kijken, vertoonde de kleine baviaan geen enkel teken van leven meer. 'Het was gewoon te klein om de nacht te overleven zonder zijn natuurlijke moeder en de voedsel die ze zou kunnen bieden,' vermoedt Joubert. 'Toen de zon opkwam en Legadema zich realiseerde dat de baby was overleden, liep ze weer verder.'
Met dank aan Mireille.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.


deel dit artikel met je vrienden:
 

2 reactie(s) bij "VIDEO: luipaard zorgt voor bavianenbaby"

  • profile image comment

    Superfilmpje!!

    Door Annemieke50 • geplaatst op 2011-05-10 17:54:07
  • profile image comment

    Wil dit graag delen op mijn FB maar krijg er steeds een andermansfoto bij. Dat wil ik niet. Helaas want ik vind het zo bijzonder. Leuk dat ullie het geplaatst hebben.

    Door Mireille • geplaatst op 2011-05-08 13:18:23

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...