Reisnieuws

Digitaal schieten op analoog tempo

Gepubliceerd: 12 mei 2011
0

De komst van de digitale camera heeft de analoge fotografie verdrongen. Voor wie met nostalgische gevoelens aan het verrassingsmoment bij de ontwikkeling van de foto's terugdenkt, is er nu een oplossing.

Met de komst van digitale camera's is ook de spanning van of de foto wel of niet gelukt is weggenomen: je ziet meteen wat je vastgelegd hebt en is het niet naar wens, dan neem je de foto gewoon opnieuw. In de tijd van de filmrolletjes, moest je bij iedere foto de camera met de hand doorspoelen, en pas als het rolletje vol was ging je de foto's ontwikkelen en kon je zien of je je onderwerp(en) met succes had vast weten te leggen.

Digital Film

Voor de nostalgen onder ons, die het verrassingselement willen, is er een combinatie van een digitale en een analoge camera ontwikkeld. Digital Film is een ontwerp van de Zuid-Koreaanse Park Hyun Jin. De Digital Film kent het gemak van een digitale camera met het tempo van een analoge. Het resultaat zie je niet meteen op de camera en in plaats van de rol te moeten doorspoelen zoals bij een analoge camera, slaat Digital Film de beelden op op een geheugenkaart. Zo blijven ze een verrassing tot je de beelden overzet naar je computer.

iF Design Awards

Digital Film was een van de inzendingen voor de International Forum Design Awards. Sinds 1953 nodigt iF internationale ontwerpers uit om hun ideeën in te zenden voor de Design Awards. Experts van over de hele wereld vormen hierbij een jury om de inzendingen te beoordelen. Het meest uitstekende ontwerp wordt dan erkend en beloond.


Hoofdbeeld door: Genericface.flickr.com
Foto door: Park Hyun Jin


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Zo fotografeer je landschappen

Reisreporter Hillebrand heeft speciaal voor Reisreporter een cursus Landschapsfotografie geschreven. Bekijk de tips, apparatuur en voorbereidingen die je kunt gebruiken om de mooiste landschapsfoto's te maken!

24
Reisnieuws
Wildlifefotografie Tips

Om te zorgen dat je wildlifefoto's zo mooi mogelijk worden geeft Reisreporter Wilko zijn beste tips, de bijbehorende wildlifefoto's zijn ook door hem gemaakt. Met deze tips leer je alles over scherpstelpunten, macrofotografie, achtergronden, je st...

26
Reisnieuws
Foto van de toekomst: 3D

De 3D bioscoopfilms en 3D televisies waren al binnen handbereik van de consument. Maar waar je nog altijd afhankelijk was van de grote filmmaatschappijen om je te entertainen, kun je nu zelf aan de slag. Geniet na van je vakantie in je eigen woonk...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.