Reisnieuws

Top-16 lange-afstandsvluchten

Gepubliceerd: 27 mei 2011
0

De Britse consumentenbond Which? publiceerde onlangs een onderzoek naar de kwaliteit van langeafstandvluchten. Resultaat: Air New Zealand wordt het beste beoordeeld.

Aan 2987 consumenten die onlangs een lange vlucht maakten met één van zestien luchtvaartmaatschappijen, werd gevraagd de betreffende airline te beoordelen op prijs-kwaliteitsverhouding, bagagelimieten, hygiëne, beenruimte, haute cuisine en entertainment.

Air New Zealand het best beoordeeld

De luchtvaartmaatschappijen konden een maximale score van 100% behalen. De volgorde van de zestien kwam als volgt uit:
1. Air New Zealand (86%)
2. Singapore Airlines (85%)
3. Emirates (83%)
4. Thai Airways International (76%)
5. Cathay Pacific (75%)
6. Qantas (69%)
7. Virgin Atlantic (67%)
8. Delta Airlines (61%)
9. Air Canada (60%)
10. Continental Airways (59%)
11. British Airways (58%)
12. KLM (58%)
13. American Airlines (55%)
14. Thomas Cook Airlines (49%)
15. United Airlines (45%)
16. South African Airways (37%).

Geen problemen met bagagelimiet

Over het algemeen hebben mensen geen probleem met bagagelimieten, maar houdt zich er ook niet per definitie aan. De helft van de ondervraagde passagiers betaalt liever extra dan dat ze minder meenemen. Bij Europese vluchten gelden vaak lagere overbagagetarieven dan voor intercontinentale vluchten en als je online incheckt, krijg je meestal korting. De bagagelimieten van Emirates krijgt de meeste punten; als je met de Emirates vlieg mag je maar liefst dertig kilo bagage meenemen.

Beenruimte heet hangijzer

Bij de meeste maatschappijen krijg je een beenruimte van 31 of 32 inches- ongeveer tachtig centimeter. Voor de Nederlandse man is dat vaak niet genoeg. Het verschilt zowel per luchtvaartmaatschappij maar ook per vliegtuigmodel hoeveel beenruimte je hebt. Je kunt de leidraad van Seatguru redelijk goed aanhouden. Als je extra beenruimte wilt, zorg er dan voor dat je vroeg incheckt en aangeeft dat je graag meer beenruimte wilt. Ook kun je voor sommige stoelen met extra beenruimte betalen. Voor een paar tientjes meer heb je een veel comfortabelere reis. Air New Zealand, Singapore Airlines, Emirates, Thais Airways International en Cathay Pacific scoren het beste op beenruimte.

Chefkok aan boord

De maatschappijen die het laagst scoren op eten en drinken, zijn South African Airways, United Airlines en Thomas Cook Airlines. Deze airlines bieden meestal alleen de standaardmaaltijden in een bakje aan. In het onderzoek betekende een hogere score feitelijk meer keuze. Ook bieden de hoger scorende maatschappijen voor een vergoeding luxere maaltijden aan.

Eigen televisie

Steeds meer maatschappijen stappen over op televisies die bevestigd zitten aan de achterkant van de stoel voor je. Met een ingebouwde afstandsbediening in je armsteun kun je zelf kiezen of je een spelletje gaat spelen, een radioprogramma luistert of een film kijkt. Oudere toestellen werken helaas nog met één televisie voor meerdere mensen. Wil je van te voren weten of een een eigen televisiescherm krijgt, kijk dan op Seatguru . Zowel Air New Zealand, Singapore Airlines als Emirates scoren maximaal op amusement aan boord.


Bron: Which

Hoofdbeeld door: Kallboo.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Zakenlui: 'Vliegen zonder kinderen'

Uit een Britse peiling onder 1.000 zakenmensen die veelvuldig vliegen, blijkt dat 75% zich ergert aan schreeuwende kinderen en zou willen dat gezinnen met kinderen in vliegtuigen gescheiden worden van mensen zonder kinderen.

0
Reisnieuws
5 Kindvriendelijke airlines

Het is voor veel reizigers een bron van ergernis: naast kinderen zitten in het vliegtuig. Maar voor de ouders en kinderen zelf is het vaak ook geen pretje. Voor hen is het belangrijk om van tevoren te checken welke voorzieningen er bij de luchtvaa...

0
Reisnieuws
Door: Marianne Hin
Vliegen duurder door boetes

Vliegvakanties over de hele wereld worden binnenkort waarschijnlijk tien tot twintig euro per persoon duurder. Dit is een rechtstreeks gevolg van de boetes die luchtvaartmaatschappijen opgelegd krijgen voor vertragingen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.