Reisnieuws

Ongewenste buren in vliegtuig

Gepubliceerd: 25 apr 2011
10

In een vliegtuig heb je het soms zwaar te verduren: het vliegen duurt lang, het eten is niet lekker en je hebt altijd te weinig ruimte. Als je dan ook nog opgescheept zit met een vervelende 'buurman', dan ben je helemaal de klos. Naast deze zeven types wil je niet zitten in het vliegtuig.

1. De stoelschopper

De stoelschopper is met recht de ergste passagier die je in de buurt kunt hebben, vooral als deze achter je zit. Terwijl je al je uiterste best doet om de meest comfortabele positie te vinden in het sardientje-in-blik-stoeltje, krijg je ook nog eens een stel knieën in je rug geduwd. Of, als je helemaal pech hebt, is het nog eens een oncontroleerbaar jengelend kind, wat onophoudelijk tegen zijn tafeltje blijft trappen. De voorpret van je reis is dan gegarandeerd in één klap weg. En dan de keuze: acceptatie of confrontatie met moeders. Wat je ook kiest, wij adviseren je geen rode wijn te bestellen - je kleren zullen het na een paar goede trappen niet overleven.

2. De schetenlater

Het risico dat je naast deze nachtmerrie zit is groter op de terugweg. De lokale Mexicaanse bonen of de Thaise Curry kunnen bij een onervaren toerist nog voor uren onrustigheid zorgen in de buik. Zelf ben je daar natuurlijk op voorbereid met een pilletje of twee, maar de medepassagier was wellicht niet zo slim. Het verkapte orkest wat doorknettert in de stoel en de bijkomstige geuren zullen je ongetwijfeld doen happen naar zuurstof - en een andere stoel.

3. De stinksok

Hetzelfde geldt trouwens voor de onhygienische buurman, die het blijkbaar niet nodig vond om voor de vlucht nog een douche te nemen of van nature overtollig zweet. Terwijl de druppels op zijn voorhoofd parelen, begint zijn shirt onder zijn oksels langzaam te verkleuren en sijpelt de zure lucht je neusgaten binnen. Als hij dan ook nog de noodzaak voelt om zijn schoenen uit te trekken en de ondraaglijke walm uit zijn zolen omhoog trekt, weet je helemaal niet meer waar je het zoeken moet. Hier helpt geen flesje deo of handdoek meer tegen: het enige wat je kunt doen is heel lief naar de stewardess glimlachen en op je blote knieën smeken om een andere plek.

4. De klessebes

Wie vaker vliegt, heeft het ongetwijfeld meegemaakt: de buurman die alle kansen aangrijpt om nieuwe vrienden te maken en meteen zijn hele levensverhaal tegen je uit de doeken doet. Hem of haar negeren, doen alsof je slaapt, een koptelefoon opdoen: niets helpt. Daar is weer de priemende vinger in je schouder, omdat hij je iets ontzettende belangrijks mede moet delen, bijvoorbeeld dat de wolk buiten net op Mickey Mouse lijkt. En dan heb je ook nog de medepassagiers die niet per se met jou, maar vooral met elkaar moeten bijkletsen, want daar hebben ze op vakantie ongetwijfeld niet genoeg tijd voor. De vakantievoorpret is begonnen en daar mag jij met alle teugen van meegenieten. Twee vriendinnen die voor het eerst samen op vakantie gaan en ook nog eens verliefd zijn op de steward, kunnen je uren uit je slaap houden.

5. De alcoholist

Of het nou door de zenuwen komt, het vakantiegevoel of gewoon omdat het kan: sommige mensen grijpen het rustmoment in het vliegtuig aan om het op een zuipen te zetten. Zolang ze zich blijven gedragen is dat nog niet zo erg, maar het gevolg kan zijn dat ze luidruchtig worden of een walm van alcohol om zichzelf heen creëren waaraan je onmogelijk kunt ontsnappen.

6. De armsteun-inpikker

Vaak heb je maar één armleuning, dus als ook deze wordt ingepikt door je overheersende buurman, word je daar niet vrolijk van. Terwijl hij lekker breeduit gaat zitten en met zijn elleboog in je zij port, zit jij ingeklemd tussen hem en een andere passagier of het raam. Reken er maar niet op dat je de armleuning de komende uren terugkrijgt. Het is wachten geblazen tot hij of zij naar het toilet gaat: terugpakken maar!

7. De zenuwlijder

Vliegen is altijd wel een klein beetje spannend. Hoe kleiner het vliegtuig hoe spannender het is, maar je wilt niet naast een nagelbijter zitten. Deze knikkende knietjes zullen de hele tijd de aandacht van de stewardessen vragen en je waarschijnlijk zelf met zijn gebibber en geknijp in de stoelleuningen compleet op de zenuwen gaan werken.


En welke medepassagier stoort jou het meest? Heb je nog een ander gruwelverhaal? Deel je ervaringen hieronder!

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Vliegen op biobrandstof

De laatste tijd is alles groen, dus het was een kwestie van wachten op milieuvriendelijke kerosine voor vliegtuigen. En die komt er! Op dit moment is Virgin Atlantic in samenwerking met Boeing en General Electric (de motorproducent) bezig met het ...

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Blinde piloot landt veilig

Een 55-jarige Brit slaagde er als eerste blinde piloot in om de halve wereld over te vliegen en succesvol te landen, gisteren in Darwin, Australië. Miles Hilton-Barber, die al 25 jaar zijn zicht kwijt is, legde bijna 22.000 kilometer af om hierme...

0
Reisnieuws
Binnenkort achteruit vliegen

Wilt u aan het raam zitten, vooruit of achteruit? Dat is een vraag die je binnenkort kunt verwachten als je met het vliegtuig reist. Tien vliegtuigmaatschappijen denken erover na om de helft van de economyclass stoelen om te draaien. Op deze manie...

0

Reacties van bezoekers Reageer

AnitaOedit

Door: AnitaOedit • Geplaatst op

Hahaha....dit komt mij zoooo bekend voor.

Vorig jaar met de Vulkaan uitbarsting van IJsland zaten wij vast in Singapore....gelukkig niet te lang en we hadden nog een kamer. Eenmaal onze vlucht gereed was naar Nederland te vliegen hadden wij een zwaar stinkende man naast ons zitten....zelfs had ik een sample van CHANEL Mademoiselle Parfum ( gezien je geen grote flessen in je tas mag hebben...neem ik altijd samples mee ) in mijn handtas...stiekems heb ik hem ( in zijn slaap dan ) gespoten.....nou ook dat hielp niet tegen de zware zweet geur. Je kunt al raden hoe onze terug reis was :(((
Mijn vriend heeft hele tijd voor frisse lucht in mijn nek zitten te ruiken hihihi.

Ninkey

Door: Ninkey • Geplaatst op

hmmm, ik ben juist de zenuwlijder... Ik vind vliegen echt heel eng en roep dan ook bij elke beweging of elk ander geluid tegen mijn vriend: "Is dat normaal, hoort dat!!!?" En ben bij elke turbulentie bang dat we gaan neerstorten.
Mijn ergste 3 ervaringen:

1. boven Noorwegen vliegen (we gingen naar Oslo) in de afdaling en dan opeens in een luchtzak komen, zodat het vliegtuig opeens een aantal meter kaarsrecht naar beneden valt...
2. van Wenen naar Amsterdam vliegen, net opgestegen zijn en de stewardessen komen maar niet met hun karretje drinken (voor mij is het een veilig gevoel als we zijn opgestegen en de stewardessen gaan lopen, dat is een goed teken). Ze blijven achter het gordijntje en het vliegtuig gaat best heen en weer. Ik zweet me een ongeluk en heb een hartslag van 300, terwijl vriendlief gewoon gaat slapen. Na een half uur gaan de stewardessen lopen en wordt er omgeroepen dat we in onweer ergens boven Duitsland zaten...
3. Naar Wenen vliegen vanuit Amsterdam, net opgestegen zijn in noodweer, het lampje gordels los uitgaat en opeens het vliegtuig keihard gaat schudden, het lampje weer aanfloept en alle stewardessen gaan rennen om ook naar hun stoel te gaan. Gelukkig een kleine turbulentie wolk....

Zoals je ziet, in alles zie ik dat we gaan neerstorten :-S...erg vervelend als je graag wat van de wereld wilt zien... Ben alleen nog maar in Europa geweest hierdoor en niet erbuiten :-(

Pergola55

Door: Pergola55 • Geplaatst op

Niet alle buurvrouwen zijn engeltjes: op een vlucht van Lissabon naar Rotterdam heb ik eens twee beschonken Rotterdams-Kaapverdiaanse jonge"dames" naast me gehad die zich de hele vlucht heel vervelend gedroegen, in het bijzonder mijn kant op. Ik heb ze uiteindelijk toegebeten dat ze hun kop moesten houden, maar daar moesten ze alleen maar harder van lachen. Onopgevoed tuig.

Jessminder74

Door: Jessminder74 • Geplaatst op

Ik hoop -Godzijdank!- dat het me nooit mag overkomen dat ik gedwongen ben naast iemand te zitten die stinkt! Gelukkig vallen mijn ervaringen mee maar die van de stoelschopper herken ik wel, op elke vlucht heb je er eigenlijk wel min of meer last van. Of juist van mensen die plots hun rugleuning naar achteren zetten zonder rekening te houden met de persoon die achter hun zit - en dat terwijl je plate met eten erop staat.....onbeschoft!

bartf

Door: bartf • Geplaatst op

De passagier voor je die zijn stoel lekker achterover duwt zonder zich erom te bekommeren dat die vent van 2 meter achter hem dit waarschijnlijk niet als prettig ervaart.

De sukkels die op het moment dat de wielen de grond raken al in het gangpad gaan staan, hun telefoon aan doen en de handbagage op je hoofd laten vallen.

De dames die tijdens een lange vlucht de toiletten een half uur bezet houden om zich op te tutten omdat ze denken dat de afhalers anders aan ze zien dat ze 12 uur in een vliegtuig hebben gezeten

De mensen die hun kinderen slecht voorbereid hebben op de lange reis zodat deze zich misdragen onder alle acceptatie van hun ouders (ja ik heb zelf ook jonge kinderen)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.