Reisnieuws

10 constanten van vliegreizen

Gepubliceerd: 18 apr 2011
2

Van vervelende medepassagiers tot hatelijke stewardessen en slecht vliegtuigvoer: wie veel tijd doorbrengt op luchthavens en in vliegtuigen, komt vaak dezelfde dingen tegen. Ga maar eens na hoeveel herkenningspunten jij hebt in deze lijst met constanten in het vliegen.

1. De bizarre buurman

De bizarre buurman zal altijd proberen om een gesprek te starten en verschillende ongemakkelijke details van zichzelf onthullen, zonder dat je ernaar vraagt. Op zo'n moment duurt een vlucht van maar twee uur een eeuwigheid. Als je vaak reist, is de bizarre buurman praktisch onvermijdelijk en heb je geen keus dan je sociaal op te stellen. Je kunt natuurlijk ook doen alsof je moe bent en wilt slapen en als echt niets lijkt te helpen, kun je nog altijd doen alsof je doof bent.

2. De leuningdief

De leuningdief heeft er geen moeite mee de beide armleuningen in te nemen en overdreven wijdbeens te zitten. Hij leunt lui naar achter en als hij in slaap valt, draait hij zijn hoofd naar je toe en als je echt pech hebt, mag jouw schouder ook nog als kussen dienen. Als de leuningdief in de stoel achter je zit, vindt hij het nodig zijn voet te laten rusten op jouw armleuning waardoor hij constant met zijn sok je elleboog kietelt. De leuningdief is een gewiekst persoon, dus wees assertief wanneer je je ruimte probeert terug te winnen. Jij hebt er immers ook voor betaald!

3. De snurker

Zelfs als de snurker niet naast je zit, hoor je toch het monotone geluid enkele rijen verderop. Tenzij je in slaap valt voordat de snurker wegsukkelt, is er weinig hoop dat je een goede nachtrust zult hebben op de vlucht. Oplossing: steek enkele oordopjes in je handbagage. Anders is een hoofdtelefoon met zachte muziek misschien een oplossing.

4. Het vervelende kind

Het vervelende kind kan verschillende vormen aannemen. Er is de baby die niet ophoudt met huilen of de zesjarige die het volume van zijn stem niet aanpast, waardoor je elke letter van de conversatie hoort. Uiteraard heb je ook kleuter die het grootste plezier haalt uit het trappen tegen je stoel en de driejarige die niet zal ophouden met over het gangpad te rennen. Vaak doen de ouders er niets aan om het kind in bedwang te houden, want als het kind plezier heeft door te rennen, betekent dit een time-out voor de ouders.

5. De hatelijke stewardess

De ene luchtvaartmaatschappij heeft meer hatelijke stewardessen dan de andere, maar elke maatschappij heeft er ten minste één. De hatelijke stewardess zucht of rolt met de ogen wanneer je een glaasje fruitsap vraagt. En wanneer de landing wordt ingezet, staat ze meteen aan je stoel om je hoofdtelefoon af te nemen. Het eerste wat je denkt: dat meisje doet haar job echt niet graag!

6. De te vriendelijke stewardess

Begrijp ons niet verkeerd, van vriendelijke stewardessen zouden er meer mogen zijn. Maar als je veertien uur in een vliegtuig zit, kunnen ze na enige tijd erg op je zenuwen werken. Voor de te vriendelijke stewardess is niets te veel gevraagd en bestaat er niet zoiets als een probleem. De glimlach lijkt op haar gezicht geplakt en ze huppelt door het middenpad alsof ze op het luchtkussen een springkasteel loopt. Na enkele uren snak je naar normale mensen in je omgeving.


7. De toiletgebruiker

Waarschijnlijk de beste tip die we kunnen meegeven: probeer niet bij het toilet te zitten. Wanneer de vlucht langer duurt dan twee uur, brengen veel passagiers een bezoekje aan het toilet en als je net aan de deur zit, krijg je er de geur gratis bij. Het enige waarop je kunt hopen, is dat de stewardessen aan spray hebben gedacht.

8. De film die je echt wilt zien, maar niet kunt horen

Op een lange intercontinentale vlucht zijn een film en een goed boek je reddende engels. Uit het minieme filmaanbod op de vlucht, speelt eindelijk die film dat je al tijden wilt zien en je dankt God dat je je tenminste twee uur van de vlucht niet zult vervelen. Wanneer je echter je hoofdtelefoon koppelt, ontdek je dat je geen geluid hebt. Ofwel de connectie van je headset doet het nét op jouw stoel niet - het zal eens niet - of jouw film is net degene met audioproblemen. Dan kun je of kiezen voor een silent movie, of de stewardessen van het probleem op de hoogte stellen. Maar in het laatste geval zul je net zien dat de film uiteindelijk wordt vervangen door twee series van Friends die steeds opnieuw worden gedraaid.

9. De ontbijtworst

Met welke vliegtuigmaatschappij je ook mag vliegen, als je een ontbijtje verwacht, dan ben je vast een keer de worst tegengekomen. De inhoud van de worst is ondefinieerbaar en de textuur en de smaak lijken in de verste verte niet op een worst. En toch is het een populaire toevoeging bij de luchtvaartmaatschappijen.

10. Namaak sinaasappelsap

Namaak sinaasappelsap in kleine plastic bekertjes is een typisch gegeven op elke vlucht. Het namaak sinaasappelsap zit echter boordevol suiker, wat nog meer dorst geeft. Dus je drinkt het goedje alsof je daar nooit meer de kans toe zult krijgen en wanneer de stewardess de volgende keer langs je stoel komt, schreeuw je bijna om meer sap. Let dus op met sinaasappelsap in een vliegtuig want voor je het weet snak je naar meer suiker.


Hoofdbeeld door: Soon.flickr.com


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Altijd een stoel aan het raam

Tegenwoordig hoef je niet meer bij het raam te zitten in een vliegtuig om te weten waar je overheen vliegt. Met MondoWindow weet je waar je bent op elk moment.

0
Reisnieuws
Airlines met de beste maaltijden

Luchtvaartmaatschappijen hebben een slechte reputatie wat betreft eten aan boord: of het heeft weinig smaak, of het is ondefinieerbaar. Als het dan al lekker is, is het vaak te weinig of ziet het er niet uit. Zoekmachine Skyscanner publiceerde rec...

1
Reisnieuws
Domste vragen aan stewardessen

'Mag er een raampje open?', 'Kan de piloot de turbulentie stoppen?' of 'Is er een McDonalds aan boord?' Je kunt je bijna niet voorstellen dat mensen dergelijke vragen stellen, maar het gebeurt echt. Het personeel van luchtvaartmaatschappij Virgin ...

1

Reacties van bezoekers Reageer

Yves

Door: Yves • Geplaatst op

De stinkende buurman is inderdaad een heel vervelende, haak ik bij hieronder aan! Ik heb eens een keer urenlang naast iemand moeten zitten die een walgelijke lucht uit al zijn poriën had komen (en dus mijn neus zoveel mogelijk in de schouder van mijn vriend begraven, zes uur lang)...

ATielemans

Door: ATielemans • Geplaatst op

Wat ik mis bij het item: bizarre buurman is het volgende.
Een vies stinkene, ongewasse medepassagier die gedurende de lange vlucht, zich constant openlijk zit te krabben waarbij je zicht krijgt op een grote bierbuik. Na het krabben lekker op zijn nagels gaat zitten bijten, uit zijn neus zitten eten. Zeker als er dan geen vrije stoel meer is in het vliegtuig, kan een vlucht heel lang duren. Als dan aan de andere zijde ook nog eens op de stoelzitting een kind wordt verschoond en de luier (met inhoud) onder de stoel verdwijnt. Ja, dan kun je je lol op en ben je blij dat het vliegtuig weer met de wielen de grond raakt. En geen stewardes in de buurt.Die liepen met een grote boog om je heen of keken de andere kant op.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.