Reisnieuws

Zo maak je vrienden op reis

Gepubliceerd: 27 apr 2011
1

Alleen reizen wil niet zeggen dat je alleen moet zijn: reizen is de perfecte manier om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen te sluiten. Columbus geeft je tien tips om onderweg gemakkelijk vrienden te maken.

1. Slaap in hostels

De meest voor de hand liggende plaats waar je reizigers kunt ontmoeten, is natuurlijk een hostel. De medewerkers van hostels staan vrijwel altijd paraat om je reisadvies te geven en de reizigers die erheen gaan, zijn vaak op zoek naar andere reizigers om mee kennis te maken en eventueel mee op te trekken. Hostelkamers variëren in grootte: je kunt doorgaans een individuele kamer huren, of een bed in een kamer waar je met twintig man in kunt slapen. Uiteraard geldt de regel: hoe groter de kamer, des te meer meer mensen je kunt ontmoeten. Veel hostels hebben ook een lounge waar de gasten kunnen relaxen en rustig een praatje kunnen maken.

 

 

2. Ga couchsurfen

De website Couchsurfing.org brengt locals en reizigers samen: hier kun je een slaapplaats aanbieden of op je reisbestemming vinden. Op deze manier maak je kennis met de lokale bevolking en leer je de stad kennen door hun ogen. Vaak nemen de gastheren je mee naar de minder toeristische plaatsjes. Couchsurfing is een goede manier om een slaapplaats te vinden in een bepaald gebied. Maar voor alles geldt: wees op je hoede. Niet iedereen is even goed te vertrouwen, dus vertrouw op je intuïtie als je denkt dat er iets fout is.

 

 

 

 

3. Knoop een praatje aan onderweg

Veel mensen krimpen ineen bij de gedachte de buurman aan te spreken in de trein of het vliegtuig. Maar je weet nooit, wellicht zijn ze op weg naar dezelfde bestemming als jij en heb je meteen een reisgenoot erbij. Treinen zijn met name een handig vervoermiddel, omdat je er gemakkelijk in rond kunt lopen en zo sneller in contact kunt komen met andere reizigers, Een gesprek aanknopen kan dan leiden tot een uitnodiging voor een wandeltocht, een plek in een auto of een gezamenlijk etentje.

 

 

 

 

4. Boek een city tour

Of deze rondleidingen nu in een autobus of te voet plaatsvinden, stedentours brengen altijd reizigers samen die meer willen weten over de stad. Op het moment dat de gids niet aan het woord is, heb je de kans om een gesprekje aan te knopen met de andere toeristen en zo te weten te komen waar hun volgende trip heengaat of wat hun plannen zijn voor de komende dagen. Misschien kun je je wel aansluiten bij een groep die van plan is diezelfde avond iets te gaan drinken in een lokale bar.

 

 

 

 

5. Stap een café binnen

Kroegen bieden een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Iedereen wil een leuke tijd beleven en een café biedt vaak een ontspannen setting, waardoor mensen sneller geneigd zijn om met een vreemde in gesprek te gaan. Sommige hostels hangen reclame uit over georganiseerde kroegentochten speciaal voor reizigers. Maar als je liever zelf wat onderneemt, kan een bar binnenlopen ook al de kans verhogen op een gezellige babbel met andere reizigers of met de lokale bevolking.

 

 

 

 

6. Bezoek de lokale restaurantjes

Om je te mengen tussen de lokale bevolking zijn restaurantjes buiten de toeristische binnenstad erg geschikt. Als je voor een langere periode in een bepaalde stad verblijft, ga dan vaker naar hetzelfde restaurant. Zo leer je het personeel en de stamgasten een beetje kennen en zij zullen je op hun beurt wat meer vertellen over de stad.

 

 

 

 

7. Bied je aan als vrijwilliger

Tijdens een reis vind je geregeld hier en daar aanbiedingen voor vrijwilligerswerk. Dergelijke klussen zijn een geweldige manier om zowel reizigers als de plaatselijke bevolking te ontmoeten. Er zijn vee verschillende soorten tijdelijkel banen die reizigers lijken aan te trekken en waarvoor je vaak ook betaald krijgt, zoals bijvoorbeeld fruit plukken. Je krijgt hier niet alleen de kans om met andere reizigers te praten, maar ook om vriendschappen te creëren met zowel de reizigers als de lokale bevolking. Vrijwilligersorganisaties werken op dezelfde manier. Veel vrijwilligers blijven een langere periode op één plek, waardoor je de andere vrijwilligers beter leert kennen.

 

 

 

 

8. Spreek iemand aan op straat

Laten we eerlijk zijn, reizigers zijn heel gemakkelijk te herkennen. De meeste toeristen leggen ook dezelfde routes af. Ze willen de bezienswaardigheden zien en tussendoor enkele souvenirwinkels bezoeken. Als elke toerist zo denkt, is het absoluut niet moeilijk reizigers te spotten. Als iemand er een beetje verloren uitziet en met een kaart in de hand ronddraait, kun je even kijken of jullie samen misschien de weg kunnen vinden.

 

 

 

 

9. Laat je vinden

Soms zijn groepen toeristen op zoek naar één of twee extra personen om een lege stoel te vullen, bijvoorbeeld bij een safari. De auto vol krijgen, betekent dat iedereen minder moet betalen voor de benzine. Veel mensen zullen dus rondgaan in hostels en internetcafés op zoek naar extra toeristen. Houd dus je ogen open en stel je toegankelijk op.

 

 

 

 

10. Wees niet bang

Mensen ontmoeten op je reis doorbreekt de sleur én je bent nooit alleen. Je deelt grappige verhalen en maakt langdurige vriendschappen. In contact blijven met deze mensen geeft je altijd de mogelijkheid nieuwe reizen te maken om hen op te zoeken. Houd in het achterhoofd dat veel reizigers zijn zoals jij en op zoek zijn naar een reisgenoot. Wees dus zeker niet bang om andere mensen aan te spreken, wie weet groeit er een vriendschap voor het leven.


Hoofdbeeld door: Kreeftje.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

 

 

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Zo reis je licht en stressvrij

Als je reist, zul je ongetwijfeld naast alle plezier ook wel eens op een probleem stuiten, die je vooraf niet had kunnen overzien. Maar als je onderstaande vijftien tips in gedachten houdt bij de voorbereiding van je reis, minimaliseer je het risi...

0

Reacties van bezoekers Reageer

bartf

Door: bartf • Geplaatst op

Leer de taal en spreek mensen er mee aan. In Egypte ervaren dat bijna iedereen je ineens kent en anders naar je doet omdat je arabisch spreekt.

Maakt het onderhandelen overigens ook makkelijker. Je krijgt veel meer voor elkaar, mensen vertellen je meer en alles wordt veel leuker. Je maakt dingen mee die anderen niet zien

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.