Reisnieuws

Kunstmatige Russische eilanden

Gepubliceerd: 25 sep 2007 0
In de Russische Zwarte Zee, voor de kust van de stad Sochi, wordt een nieuwe eilandengroep gebouwd. Van bovenaf komt dit eruit te zien als een miniatuurversie van de Russische federatie, vandaar de naam Federation Island. De eilandengroep is ontworpen door de Nederlandse architect Erick van Egeraat.
De kunstmatige archipel wordt een geheel met zand opgespoten eilandengroep en moet vooral een toeristische trekpleister worden, met luxe woningen en hotels, en culturele en recreatieve faciliteiten.

Federation Island zal bestaan uit zeven hoofdeilanden, die worden aangevuld met meer dan een dozijn privé-eilanden en drie golfbrekereilanden. De waterwegen die de eilandengroep zullen doorkruisen zijn gebaseerd op de zeven grote rivieren van Rusland.

Er wordt verwacht dat Federation Island af is voor 2014, als de Olympische Winterspelen in Sochi worden gehouden.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Wegdromers: 10 droomplekken in Zuidoost-Azië

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. Laat je daarom inspireren door onze community-leden, die je voor zijn gegaan.

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontde...