Reisnieuws

Naar Jamaica met Aldith Hunkar

Gepubliceerd: 21 sep 2007 0
Al bijna 20 jaar komt NOS-nieuwslezeres Aldith Hunkar op Jamaica. Samen met vier vrienden organiseert zij nu reizen naar plekken ver van de grote massa, onder de naam ToppaTours.
Toppa Tours is een FairTradeorganisatie die zich met name richt op zelfstandige, ervaren reizigers en onderscheidt zich door op pad te gaan met kleine groepen, nauw samen te werken met lokale mensen en waar mogelijk de grote massa’s te mijden. Aldith zet haar kennis, passie en ervaringen in om reizigers kennis te laten maken met de ‘Jamaican Vibe’, inzicht te geven in de mensen, de natuur, cultuur, de rijke geschiedenis en de muziek.

Aldith Hunkar vertelt over het FairTrade-karakter van haar organisatie: ‘Grote resorts op Jamaica zijn niet in handen van lokale bevolkingen, maar maken deel uit van internationale ketens. De winst stroomt het land dus weer uit. De mensen die de toerist verzorgen, zoals de schoonmaakster, het kamermeisje en de chauffeur, krijgen maar een klein loon en hebben een onzeker bestaan.’
Daarom wordt er nauw samengewerkt met de lokale mensen. Zo wordt het team op Jamaica versterkt door betrouwbare chauffeurs, gidsen en workshopdocenten. Ze krijgen een goed salaris en doen tegelijkertijd ervaring op in het bundelen van hun krachten en talenten, aldus Hunkar.

De reizen van ToppaTours lopen van december 2007 tot en met februari 2008.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...