Reisnieuws

Dubai wil kunstmekka worden

Gepubliceerd: 20 sep 2007 0
De ideale jetset bestemming is ongetwijfeld Dubai. Met het duurste hotel van de wereld, oneindige shopmogelijkheden, zon, zee en strand heeft dit oliestaatje alle ingrediënten voor een over de top luxe reis. Minder bekend is dat ook de kunstliefhebber tegenwoordig in Dubai uitgebreid aan zijn trekken kan komen.
Dat kunst en rijkdom een goede combinatie zijn is al langer bekend. Logisch dus dat hiervoor in Dubai steeds meer aandacht is. Veel kunstenaars trekken naar de staat die zich wil gaan profileren als ‘wereldhandelscentrum voor de kunst’.

Of dit doel haalbaar is hangt af van de koopbereidheid van de lokale inwoners en de kansen die kunstenaars uit de regio krijgen. Niet alle kunst zul je zomaar in het islamitische Dubai terug vinden. Zo zijn seksuele en politieke kunstwerken uit den boze. Maar vooruitstrevende kunst op andere vlakken past juist wel weer erg in Dubai, dé stad waarin vooral architechten keer op keer hun grenzen verleggen.

Meer over dit onderwerp kun je op zondag 28 oktober gaan zien bij de AVRO-documentaire Close Up: ‘Het nieuwe mekka van de kunst’, om 18:15 uur op Nederland 2.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...