Reisnieuws

VIDEO: Doe mee met Earth Hour

Gepubliceerd: 25 mrt 2011
0

Trommel je vrienden op en doe morgen tussen 20.30 en 21.30 allemaal je lichten uit. Dan is het Earth Hour, een initiatief van het Wereld Natuur Fonds. Tijdens dit jaarlijkse internationale evenement gaan zoveel mogelijk lampen een uur uit om aandacht te vragen voor de toekomst van onze aarde. Ook een aantal wereldwonderen doen mee.

Vorig jaar deden 128 landen mee en werd het licht gedoofd in 4500 steden. Ook bekende gebouwen en bruggen zetten de knop voor een uurtje om. Het licht gaat onder andere uit bij de piramides in Egypte, de Griekse Acropolis, Buckingham Palace, de Golden Gate Bridge, de Eiffeltoren en Times Square in New York. De Arena, de Universiteit van Utrecht en het Amsterdam Mariott Hotel doen ook mee, net als meer dan vijfhonderd andere Nederlandse bedrijven. Het betreft een symbolische actie om aandacht te vragen voor de toekomst van onze aarde en wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden.

Het Rembrandtplein in Amsterdam is voor Nederland het centrum van Earth Hour. Horecaondernemers doven het licht en dj Ferry Corsten geeft een speciaal vip-concert voor tweeduizend deelnemers. 15.419 Nederlanders doen al mee. Jij ook? Schrijf je in op de site van Earth Hour.
Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Marianne Hin
Zo vier je origineel Nieuwjaar

We zijn weer begonnen met aftellen, het einde van 2010 is in zicht. Dat betekent weer tijd voor een feestje. Thuis bij je familie, bij vrienden, of misschien wel een keer in het buitenland.

0
Reisnieuws
Bewust reizen: hoe doe je dat?

Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor veel landen en kan een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een land. Maar om écht een positieve bijdrage te leveren, zul je als reiziger wel zelf een paar aanpassingen moeten doen.

3
Reisnieuws
Party time in musea

Een bezoek aan New York wordt nu nóg leuker door een 'museum after dark' binnen te lopen. De meeste musea van New York openen namelijk één of meerdere avonden per maand ook in de avonduren hun deuren.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.